Vakantie vieren in Tirol blijft populair

Kitzbuheler horn, prachtig zomerweer!

Vakantie vieren in Tirol blijft populair. Ondanks de inflatie en de angst dat de reismarkt het minder zou doen herstelde het toerisme zich snel na de pandemie.

Het toerisme hersteld zich goed na de pandemie toch waren er hobbels die genomen moest worden. Door de inflatie en de daarbij hoge prijzen was de angst groot dat de reismarkt in een neerwaartse spiraal terecht zou komen. Maar de huidige cijfers en de vooruitzichten voor de zomer laten zien dat dit zeker niet geldt voor Tirol.

De bergen trekt de mensen nog steeds. Zo wordt er nog steeds geskied en er zijn mountainbikers, fietsers, golfers en wandelaars etc  in het dal te vinden. Dit is  natuurlijk voor Tirol zeer goed omdat men dan zeker niet afhankelijk is van de winter.

Het beeld wat nu zichtbaar is beschrijft de route waar men na toe moet. Toerisme het heel jaar door is het doel.

Sölden Seekogel terras

Sölden

Het is duurzamer, creëert hoogwaardige banen en meer toegevoegde waarde. “We moeten niet meer denken in seizoenen, maar in activiteiten”, aldus Karin Seiler, directeur van Tirol Werbung, op een persconferentie met de Tiroolse staatswethouder voor toerisme Mario Gerber (ÖVP) en Alois Rainer, voorzitter van de afdeling toerisme en vrijetijdsindustrie van de Tiroolse Kamer van Koophandel.

Meer overnachtingen in de winter

Eerder was al duidelijk dat het wintertoerisme op niveau is van voor Corona ondanks de warme winter. Toch denkt men voor de balans nog steeds in seizoenen. “24,4 miljoen overnachtingen aan het einde van maart betekenen een stijging van 4,8 procent ten opzichte van het jaar ervoor. 5,5 miljoen gasten kwamen naar Tirol,” aldus  Mario Gerber (ÖVP) Tiroolse staatswethouder voor toerisme  die twee belangrijke cijfers opnoemt.

Record is nog niet gebroken maar toch is de balans nog niet zo goed als voor de pandemie aldus Gerber.  Liever heeft hij het over de toegevoegde waarde, “die, gecorrigeerd voor inflatie, 3,76 miljard euro bedraagt”.

De zorgen dat de inflatie Tirol veel wintergasten zou kunnen kosten, zijn tot nu toe ongegrond gebleken. Volgens de analyse van Seiler en Gerber zullen gasten, als de kwaliteit goed is, ook de prijs accepteren. Het Tiroolse reclamebureau haalde een marktanalyse aan: “Als de beoordeling van een viersterrenhotel met één procent verbetert, zijn gasten bereid om 100 euro meer uit te geven voor een kamer.” De stemming voor het komende zomerseizoen is positief. Volgens het onderzoek is ongeveer driekwart van de accommodatie verschaffers tevreden of zeer tevreden met de boekingssituatie. Rainer: “De kwesties van energiekosten en werving blijven een uitdaging.”

Lees ook: Wintertoerisme op niveau voor Corona ondanks warme winter

Bron: Krone Zeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×