Vakantieganger sliep in de sneeuw, totdat er redding kwam

KitzSki Steinbergkogel

ter illustratie

Vakantieganger sliep in de sneeuw, totdat er redding kwam

In Jochberg zette een snowboarder een reddingsoperatie in gang.  Nadat hij zaterdag een paraplubar in het KitzSki-skigebied had bezocht, kon hij niet meer zelfstandig uit sneeuwgreppel komen. Toen de hulpdiensten arriveerden, troffen ze de man slapend aan.

De 32-jarige Duitser bezocht de paraplubar met zijn vriend. Tijdens de daaropvolgende afdaling kwam hij in een greppel terecht, van waaruit hij volgens de politie niet meer op eigen kracht terug naar de helling kon. Zijn vriend, die de situatie herkende, keerde terug naar de paraplubar en bracht de eigenaar op de hoogte. Hij ging onmiddellijk naar de plaats van waar hij van de piste raakte, waar hij de Duitser slapend in de sneeuw aantrof.

De vakantieganger werd door het bergreddingsteam gered en met een pistenbully naar het dal gebracht. De man weigerde verdere medische zorg. De bergreddingsdienst van Jochberg werd met 13 man ingezet, evenals de pistereddingsdienst en twee sneeuwruimers van de KitzSki-bergbaan.

Wij vinden hier wel wat van. Wellicht jullie ook, maar we houden ons commentaar maar voor ons.

Kitzski Jochberg Bärenbadkogel 1

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×