Vakantieverkeer hoe is het in Duitsland gesteld, A61 nog deels afgesloten!

Autobahn Duitsland

Vakantieverkeer hoe is het in Duitsland gesteld, A61 nog deels afgesloten!

De vakanties zijn in volle gang maar toch kan het druk zijn op de snelweg. Hoe is het op de snelwegen in Duitsland. Zeker ook gezien van waar het noodweer was, op de A61 is op een bepaald stuk niet meer te rijden. Hieronder lees je waar dit precies is.

Sinds 27 juli heeft Duitsland de regels aangescherpt voor ons Nederlanders, voor de Belgen veranderd er niet veel. België wordt nog steeds gezien als een niet risico land. Nederland door de snelle en hoge besmettingscijfers is in gedeeld door het Robert Koch instituut (de Duitse RIVM) als een hoog risicoland. Ook Europees gezien is Nederland veranderd in groen naar rood tot donker rood, vandaag zal de nieuwe ECDC kaart uitkomen. De kaart loopt trouwens twee weken achter dus maar ga er maar niet vanuit dat wij deze week terug gaan naar groen.

maatregelen voor Nederlanders voor verblijf in Duitsland

maatregelen voor Nederlanders voor verblijf in Duitsland ©einreiseanmeldung.de

Coronamaatregelen Duitsland

Door het hoog aantal positieven moeten wij Nederlanders om Duitsland in te gaan aan strengere regels voldoen namelijk:

 • Voor vertrek moet je registreren via einreiseanmeldung.de, ook moet voor vertrek via deze site uw (digitaal) vaccinatiebewijs, herstelbewijs of ook uw negatief testresultaat worden geüpload.
 • Bij binnenkomst mag het testresultaat niet ouder zijn dan 48 uur (voor antigeentests) of 72 uur (voor PCR-tests). Nadere informatie vindt u hier.
 • Na een verblijf in een gebied met een hoge incidentie bent u in het algemeen verplicht om na binnenkomst in Duitsland 10 dagen in quarantaine te blijven. U kunt deze quarantaine beëindigen door een negatief testresultaat voor te leggen, dat op zijn vroegst na vijf dagen wordt afgenomen. Vrijstellingen van de quarantaineverplichting bestaan bijvoorbeeld voor personen die gevaccineerd zijn of van een besmetting hersteld zijn. Nadere informatie vindt u op de website van het Bondsministerie van Volksgezondheid.
 • Ook kinderen, ongeacht hun leeftijd, moeten voor vertrek zijn geregistreerd en alle kinderen vanaf 6 jaar die geen herstel- of vaccinatiebewijs kunnen overleggen moeten zich vóór vertrek naar Duitsland laten testen op corona. Daarnaast moeten ook kinderen, ongeacht hun leeftijd, wanneer zij niet over een herstel- of vaccinatiebewijs beschikken naar aankomst in Duitsland in quarantaine.
 • Reis je door Duitsland via de snelste weg naar het zuiden, bv naar Oostenrijk dan hoef je je niet te registreren en gelden natuurlijk ook de quarantaine regels niet. Tanken (langs de weg) en kort stoppen (rustmoment) mag wel, maar uit eten, winkelen en overnachten mag niet. Uiteraard ook een negatief testresultaat of een bewijs van vaccinatie of herstel kunnen overleggen.
 • In het kader van het grensverkeer kunnen Nederlanders tot 24 uur naar Duitsland inreizen. Dan is er geen verplichting tot registratie of quarantaine, maar wel moet u een negatief testresultaat of een bewijs van vaccinatie of herstel kunnen overleggen. Dit is geen transitregeling.
 • Dat u op doorreis bent of dat u tot 24 uur in Duitsland verblijft moet u wel kunnen aantonen.
 • Op veel plekken in Duitsland bestaat een mondkapjesverplichting.
 • Ook in Duitsland stijgt de incidentie. Informeert u zich voor u op reis gaat welke bijkomstige regels voor uw bestemming in Duitsland gelden.
 • Lees het hele reisadvies door met belangrijke uitleg over onder meer welke vereisten aan testresultaat, bewijs van vaccinatie en herstel zijn gesteld, hoe de quarantaine voortijdig kan worden beëindigd, hoe de uitzonderingen precies zijn geregeld en waar u zich moet registreren.

Meer informatie: nederlandwereldwijd.nl en einreiseanmeldung.de

Werkzaamheden Rührgebied

Werkzaamheden Rührgebied

Onderweg naar Oostenrijk

De reis naar Oostenrijk is voor velen bekend en kunnen sommigen dromen, maar Duitsland is Duitsland niet als men te maken krijgt met de nodige baustellen. Ook de bekende stau is iets waar je mee rekening houdt onderweg naar Oostenrijk. Voor de actuele situatie kan je de site van ADAC bekijken, de routeplanner geeft keurig weer of er op uw route files of werkzaamheden zijn.

Afsluiting A61 en drukte

De Bundesautobahn 61 kortweg A61 loopt vanaf de grens met Nederland bij Kaldenkirchen naar het Dreieck Hockenheim. De snelweg heet ook wel de Linksrheinische Autobahn en is een westelijke bypass voor het Rhein-Ruhrgebied. Deze snelweg is tussen knooppunt Kerpen en Meckenheim compleet of deels afgesloten, de reden is alom bekend (bekijk het anders maar de beelden zeggen genoeg). Hoelang dit allemaal gaat duren is niet bekend.

afsluiting A61

afsluiting A61

Doordat dit bij ons Nederlanders die naar Oostenrijk gaan een bekende snelweg is zeker voor degenen die via Venlo de grens overgaan moet je een andere weg vinden. Dit kan via de A44 om dan via Keulen de A3 op te gaan maar dat is een route vol met wegwerkzaamheden. Druk kan het worden zeker in het weekend dan begint de vakantie in het zuiden in de deelstaten Beieren en Baden Württemberg. De ADAC verwacht grote drukte richting Italië en Kroatië wat door Oostenrijk gaat. De eerste drukte zal vrijdag al zijn maar men verwacht vooral zaterdag dat de kans op oponthoud groot zal zijn. De knelpunten zullen zijn:

 • A5/A8 rond Karlsruhe,
 • A3 Passau – Suben (Oostenrijk),
 • A8 Stuttgart – München – Salzburg.

Hoe druk het gaat worden is noot van te voren te voorspellen, zeker nu met de huidige situatie.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht