Van de zomer terug naar de herfst

Balloncup Brixental

Van de zomer terug naar de herfst zo snel kan het gaan, het is herfst maar zeker nog niet koud. Qua temperaturen voelt het nog steeds zomers aan.

Zo ook vandaag wat weer een mooie nazomerse dag wordt die in sommige delen van het land met mist of hoge bewolking kan beginnen. Er is een verdeeld beeld zichtbaar met in de oostelijke helft van het land, waar de zon zal overheersen nadat de laatste restjes mist zijn verdwenen. In het westen daarentegen zal de bewolking geleidelijk toenemen naarmate de dag vordert. Uit de bewolking zal in de namiddag neerslag gaan vallen, eerst in Vorarlberg en later ook in Tirol. De wind zal over het algemeen licht zijn. Alleen aan de noordkant van de Alpen, van het Tiroolse Oberland tot Salzburg, waait een zuidelijke föhnwind. De temperaturen lopen op van 20 tot 27 graden, op een hoogte van 2000 meter tot 15 graden.

zomer herfst

Morgen zal door een zwakke storing er een stroming uit het zuidwesten over Oostenrijk trekken. Deze stroming brengt dichte bewolking en regen met zich mee. De meeste neerslag wordt verwacht in het noorden en oosten en in de middag in het zuiden en zuidoosten. Als het niet regent zal de zon zichtbaar zijn, de grootste kans hierop is in het westen, in Oost-Tirol en Opper-Karinthië. Langs en ten noorden van de Alpen staat soms een stevige wind van west naar noord. Er volgt een lichte afkoeling maar nog steeds is het mild met een maximum die ligt tussen de 16 er 23 graden. Op een hoogte van 2000 meter is dit 9 graden.

zomer herfst

Verdere trend

Kijkend verder de week in blijft het wisselvallig met zon en neerslag, ook de middagtemperaturen zakken langzaam naar maximaal 23 graden op dinsdag tot 20 graden op de donderdag. Op de woensdag trekt er een koufront over het land nog steeds met regen en bewolking op hoogte kan de neerslag als sneeuw vallen.

zomer herfst

Hoe alles verder gaat verlopen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...