Van droogte en veel zon naar sneeuwval

droogte sneeuwval

De Bernkogel kan wel weer wat sneeuw gebruiken in Saalbach

Van droogte en veel zon naar sneeuwval. Vorige week was het nog warm en zonnig, de lente had zijn intrede gedaan. Een week later maakt dit plaats voor sneeuw en kou.

Wat kan er veel veranderen in een week het gezegde luidt ook maart roert zijn staart. Vandaag is het zwaar bewolkt waaruit het nodige aan neerslag zal gaan vallen. De neerslag komt in de ochtend vanuit het zuiden het land binnen waar het vooral in het zuidoosten urenlang zwaar kan gaan regenen. De sneeuwgrens ligt vandaag tussen de 900 en 1600 meter. Met een zwakke tot matige wind uit het noorden zal het maximum uit komen tussen 5 en 12 graden.

Morgen zal de bewolking weer overheersen van waaruit regen of sneeuw kan vallen. De sneeuwgrens ligt tussen 300 en 1300 meter en met een maximum temperatuur tussen de 1 tot 9 graden voelt het alsof het winter is. In het oosten en zuidoosten kunnen er zonnige periodes voordoen.

Weekend

De koude lucht vanuit het noorden blijft ook zaterdag het land binnen stromen waardoor de sneeuwgrens verder zakt tot onder de 700 meter. De maximum temperaturen liggen tussen de 1 en 8 graden dankzij een zwakke tot matige soms stevige wind uit het noorden. Ook zondag is het koud met het nodige aan neerslag, toch zal de zon in het noordoosten en zuidoosten te zien zijn. De sneeuwgrens zakt ook weer tot onder de 700 meter.  De wind is zwak tot matig met een maximum tussen de -1 en 9 graden.

Hoe alles richting en in het weekend zal verlopen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...