Van hartje centrum Groningen naar het authentieke bergdorpje Mallnitz

Mallnbach Apartments Mallnitz Annemiek Mulder

Van hartje centrum Groningen naar het authentieke bergdorpje Mallnitz

Na 70 schnitzels en vijftien kilogram patat zeiden we voorgoed ‘DOEI’ tegen ons leventje in Groningen tijdens ons ‘Auf Wiederschnitzel Fest’. Na drie jaar, drie panden en één businessplan stapten we met een grote glimlach in de auto. Klaar om naar Mallnitz, Karinthië – Oostenrijk te vertrekken, naar ons nieuwe (t)huis!

Even een sprong terug in de tijd, want ter volledigheid van ons verhaal is het wellicht fijn om te weten wie we zijn en waar wij: Erik (36), Annemiek (30) en Willem Jan (2) vandaan komen. We zijn verliefd geworden op elkaar in het mooie stadje Groningen, de één werkend en de ander nog studerend. Allebei vol met plannen voor de toekomst en nog onzeker of die plannen in Nederland zouden liggen. Erik zijn carrière is van Aircotechniek, naar Vastgoed tot Datacenter beheer gegaan. Tussendoor is hij een enthousiaste doe-het-zelver en heeft hij (samen met Annemiek) twee vervallen vakantiechalets aan het Leekstermeer nabij Groningen opgeknapt. Annemiek haar carrière in de horeca – die daarvoor Toerisme heeft gestudeerd – kwam hierbij goed van pas. De opgeknapte vakantiechalets in Leek zijn verhuurd en vervolgens heeft Annemiek haar eigen bedrijf gestart (HoHoMa – Holiday Home Management) in het verhuren van vakantiewoningen voor de particuliere vakantiewoningeigenaren. Met elf woningen in het portfolio werd er steeds vaker gedacht aan die ene droom: emigreren naar het buitenland en daar iets beginnen in de toeristische sector.

Mallnbach Apartments Mallnitz Annemiek Mulder

Maar waar gingen we dan naartoe? Elke vakantie stond er wel een pareltje te koop met genoeg mogelijkheden. Zo kwam de volgende vraag alweer boven: hoe weet je of je daar dan ook echt wilt gaan wonen? Eenmaal terug in Nederland val je zo snel weer in je normale patroon dat het opzij schuiven van de droom gemakkelijk gaat. Op een dag zat Erik te googelen en typt de tekst: ‘Gasthof kaufen Osterreich’ in en voilà.. een prachtig pand in het dorpje Mallnitz kwam naar boven.

Beiden hadden we nog niet eerder van dit dorpje gehoord, maar alles sprak ons meteen aan. Spontaan zijn we in de auto gestapt en  gaan kijken. Bij aankomst in Mallnitz waren we meteen verkocht: een gezellig dorp, authentiek, geen massatoerisme, veel faciliteiten voor een fijn leven middenin de natuur, een eigen skigebied (Ankogel), in de buurt een Gletscher (Mölltaler Gletscher) én nog eens goed te bereiken met zowel de trein, auto als vliegtuig. Het gevoel was dan ook in één keer raak. Twee jaar en een baby later kregen we uiteindelijk via de hashtags op de sociale media, #mallnitz en #ikvertrek, ons gekochte object onder ogen. Een mooi stuk grond met daarop drie gebouwen, één bungalow voor privégebruik en twee gebouwen met toentertijd nog zeven appartementen in totaal. In mei 2019 hebben we ons ‘potentieeltje’ voor het eerst met eigen ogen gezien en in september datzelfde jaar  mochten we er al wonen! Op 1 oktober 2019 is ons bedrijf gestart: ‘Mallnbach Apartments Mallnitz’ . De verhuisdozen waren nog niet eens uitgepakt of er werd direct volop geklust. Het geval was namelijk dat de tijd in zeven appartementen enigszins heeft stilgestaan, dus was het tijd om alles op te frissen en naar onze stijl te maken. In de tussentijd hebben we tevens een achtste appartement gerealiseerd en is de tuin na aanpassingen echt onze ontmoetingsplek geworden voor onze gasten. Onze kleine ondernemer Willem Jan vond het spelen tussen de schroeven en ander bouwmateriaal zeer interessant.. dus 24/7 een oogje hierop houden was wel vereist. Maar uiteindelijk, kreeg Mallnbach Apartments steeds meer de gewenste vorm, zowel binnen als buiten.

Mallnbach Apartments Mallnitz Annemiek Mulder

Wij hebben altijd gezegd dat een verblijf bij ons meer moet zijn dan alleen een vakantie en het huren van een appartement. Wij willen een beleving meegeven! Het winterse kampvuur, avonden inclusief warme chocolademelk en marshmellows, Nederlandse oliebollen met Oud en Nieuw én vers gebakken wafels tijdens het aprés campfire, hebben vele mooie herinneringen gegeven aan onze gasten, maar ook aan ons!

COVID19 heeft de wereld op slot gezet, maar wij  hebben desondanks kunnen genieten van ons eerste winterseizoen wat vertrouwen heeft gegeven voor ons eerste zomerseizoen. Natuurlijk hebben we onze zorgen gehad, zijn we boos geweest op dat stomme virus, maar hebben altijd gezegd: positief blijven, vooruit gaan én doorrr! Gelukkig gingen de grenzen weer open en konden we onze gasten weer in- en uitchecken. De zomerse avonden met huisgemaakte pizza’s uit onze eigengemaakte pizzaoven  werden smakelijk ontvangen. Kinderen genoten van de tuin met hierin een trampoline, speeltoestel en buitenspelletjes waar ondertussen de volwassenen genietend toekeek met een borrelglaasje in de handen. Een groot compliment voor ons was de passerende dorpsgenoot die spontaan zei: ‘Wat een vakantiesfeertje hier’!

Mallnbach Apartments Mallnitz Annemiek Mulder

COVID19 is er nog steeds, maar ook nu zeggen we: positief blijven en vooruit kijken. We zijn weer lekker aan het klussen voor nóg meer comfort in de appartementen zodat we nog veel mooie seizoenen mogen draaien. Wij kijken er naar uit om jou als gast bij ons te mogen verwelkomen! Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van ons verhaal? Volg ons op Instagram / Facebook: @mallnbach.apartments, of via www.mallnbach.com.

Groetjes uit Mallnitz,

Erik, Annemiek en Willem Jan
Mallnbach Apartments Mallnitz

 

Mallnbach Apartments Mallnitz Annemiek Mulder

Mallnbach Apartments Mallnitz Annemiek Mulder

Mallnbach Apartments Mallnitz Annemiek Mulder

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten alles is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hoe de site zeker maar in de gaten.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht