Van herfst naar de zomer in een paar dagen

Van herfst naar de zomer in een paar dagen.

Van herfst naar de zomer in een paar dagen

Het is nog even doorbijten. maar de zomer lijkt eindelijk aangekomen te zijn.

Van een zomers weerbeeld is vandaag nog niks van te merken. Verspreid over Oostenrijk vallen talrijke, soms zware, onweersbuien. Lokaal kunnen de zware buien leiden tot plaatselijke modderstromen of kleine overstromingen. In de middag kan de zon erbij komen maar onbewolkt zal het niet blijven.

Ondanks de neerslag kan het qua gevoel zomers aanvoelen, maximum zal uitkomen tussen de 20 en 26 graden. Dit alles met een wind uit het oosten.

Morgen begint de dag met zon en in de middag zal de kans op neerslag aanzienlijk toenemen. Ondanks de kans op neerslag zal in de middag de zon ook geregeld te zien zijn, vooral in de noordelijke Alpen. Maar lokaal is er een geïsoleerde bui mogelijk.

De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidwesten met maximumtemperaturen tussen de 24 en 28 graden.

Verdere trend

De dagen erna zullen warm worden en op dinsdag is lokaal een (onweers) bui mogelijk. De wind zal komen uit zuidelijke richting waardoor het maximum stijgt naar 26 tot 32 graden. Ook woensdag wordt het heel warm met een maximum tussen de 27 en 34 graden.

Het wordt drukkend warm met veel zon maar geheel onbewolkt zal het niet worden.

Donderdag wordt ook weer drukkend warm. De dag verloopt overwegend zonnig met enkele stapelwolken, uit de wolken kan lokaal een (onweers) bui vallen. Maximum ligt tussen de 29 en 35 graden.

Hoe het verder verloopt morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×