Van Kaiserwetter naar sneeuwstorm, komt er weer een sneeuwdump?

Van Kaiserwetter naar sneeuwstorm, komt er weer een sneeuwdump?

Het weerbericht voor de komende dagen ziet er weer leuk uit voor sommige gebieden. We gaan van Kaiserwetter weer de winterse omstandigheden in met uiteraard sneeuwval! De wind speelt ook zeker een rol mee.

Het weer is vergelijkbaar met dat van vorige week. Het hogedrukgebied maakt geleidelijk plaats voor een sterke noordwestelijke stroming en het wordt stormachtig. Terwijl het in de noordelijke Alpen weer flink sneeuwt, valt er in het zuiden nauwelijks neerslag.

Het hoge ERICH (wat een mooi gevonden naam 😊 ), die tot nu toe het weer heeft bepaald, zwakt vanaf donderdag af. Vanuit het noorden beïnvloedt het lagedrukgebied het Oostenrijkse Alpengebied. Als de wind aantrekt, gaat het vrijdagavond regenen en sneeuwen.

Richting het weekend blijven we in de sterke noordwestelijke stroming. Het sneeuwt keer op keer, vooral in de noordelijke staulagen van het Bregenzerwald tot aan de Hochschwab. In het laagland schijnt de zon ook tussen regen en natte sneeuwbuien door. Ten zuiden van de Alpen zal het daarentegen overwegend droog en vrij mild blijven onder invloed van een nordföhn.

Vanaf zaterdagavond trekt de wind weer aan. Je moet rekenen  op een sterke tot stormachtige wind  uit het westen, Zondag passeert er een koufront, in sommige gebieden komen windstoten voor tot wel 100 kilometer per uur. Meer is ook mogelijk.

Ook in de nieuwe week blijft het weer wisselvallig. Maandag komt er vanuit de Britse eilanden een stormfront aan en zal naast veel wind waarschijnlijk ook veel sneeuw voor de noord- en centrale alpen brengen.

Er zijn al weer hoeveelheden van 1 meter sneeuw voorspeld. Of dit gaat uitkomen, morgen meer.

Oostenrijk Neerslag tm 3 feb 2022

Oostenrijk neerslag hoeveelheden tot en met 3 februari 2022

Chaletnl-banner-900x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht