Van sneeuw naar milder herfstweer

Sölden 27-10-2020 15.46
Sölden vandaag 27-10-2020.

Van sneeuw naar milder herfstweer. Gisteren viel veel sneeuw boven de 600 meter dit resulteerde in mooie plaatjes de winter was even terug, nu is het op naar milder herfstweer.

Wat was het gisteren genieten van alle video’s en foto’s die de diverse skigebieden ons trakteerden. Er is tot wel 80 cm sneeuw gevallen. Maar veel sneeuw zal de komende dagen wegsmelten doordat het op ca. 1500 meter opwarmt. Vandaag is het al merkbaar, milder met wolken afgewisseld met een beetje zonneschijn, de dag begint met mist. In Vorarlberg richting de Kitzbüheler Alpen komt bewolking voor waaruit neerslag kan vallen, verder richting het oosten en zuiden overheerst de zon. De middagtemperaturen liggen vandaag tussen de 9 en 17 graden, op 2000 meter ligt het rond de 4 graden.

Temperatuur Kaprun 850 hPa

Temperatuur Kaprun op ca 1500 meter.

Morgen trekken dikke wolken over het land waaruit wat regen kan vallen maar de zon kan zich ook laten zien. Alleen in het zuiden kan af en toe de zon tevoorschijn komen. Maar hier blijft het de grootste deel van de dag droog. De sneeuwgrens bevind zich aanvankelijk rond de 2000 meter en zakt in de namiddag in het noorden en oosten naar 1300 tot 1500 meter. De middagtemperaturen liggen tussen de 9 en 16 graden, op 2000 meter zal het ongeveer 1 graad worden.

Richting het weekend zal het niet anders verlopen zoals de afgelopen dagen, middagtemperaturen liggen tussen de 9 en 17 graden. Vrijdag begint ook met dikke bewolking en vooral in het noorden en oosten regen. Richting het westen en zuiden kan er alleen in de ochtend wat neerslag voorkomen, daarna steeds zonniger. De neerslag zal boven de 1700 meter als sneeuw vallen.

Temperatuur Sölden 850 hPa

Temperatuur Sölden op ca 1500 meter.

Op de zaterdag komt er vooral in Niederösterreich, Wenen en Burgenland dikke wolken voor waaruit af en toe regen uit kan vallen. In de overige regio’s zal het droog zijn met veel zon. Het wordt iets milder met een maximum tussen de 10 en 18 graden. Zondag is het Allerheiligen en deze dag begint met mist maar de zon komt erbij en wordt het tussen de 10 en 19 graden. De wind draait van oost naar zuid en is matig.

Hoe het in en na het weekend gaat verlopen morgen meer, zie ook sneeuwval in Oostenrijk tot wel 80cm.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy’s zijn binnen en kunnen besteld worden. Voor een vriendenprijs van 6,50 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht