Van Winter naar de Zomer!

Kitzsteinhorn Alpincenter

Kaprun Kitzsteinhorn Alpincenter 16 oktober 2020

Van Winter naar de Zomer! Zo zal de komende week aanvoelen, dit door een flinke zuidföhn wat niet goed zal zijn voor het sneeuwdek dat er inmiddels is gevormd op hoogte.

Afgelopen nacht viel langs de noordkant van de Alpen nog wat regen met een sneeuwgrens tussen de 1000 en 1500 meter viel er ook sneeuw. Vandaag zal het overal vriendelijker maar al voelbaar milder zijn, aan de noordkant van de Alpen van Flachgau tot Eisenwurzen is het bewolkt waaruit mogelijk neerslag uit kan vallen. Met een sneeuwgrens rond de 1200 meter zal alles daarboven vallen als sneeuw. Afhankelijk van hoelang en hoevaak de zon zichtbaar is zal het tussen de 6 en 14 graden worden. Op 2000 meter ligt het tussen de -3 en 1 graad.

Temperaturen komende week

Maandag is het rustig herfstweer met een koud begin maar overdag schijnt de zon, in het noordoosten kunnen dikke wolken voorkomen waaruit neerslag kan vallen. Het wordt deze dag tussen de 7 en 15 graden op 2000 meter zal het -2 graden worden in het oosten tot plus 4 graden in het westen.

sneeuwgrens 20-10

Vanaf dinsdag wordt het warmer het begint dan ook met mist die in de loop van de ochtend zal oplossen. Met een aantrekkende wind uit het zuidoosten tot zuid zal het uiteindelijk 16 tot zelfs 20 graden worden. De sneeuwgrens stijgt tot boven de 2500 meter.

Op woensdag zet de warmte zich door, meer en meer sneeuw zal op de toppen verdwijnen. Er waait een sterke zuidföhn waarbij de sneeuwgrens weer hoog zal zijn. Het zal overwegend zonnig zijn met temperaturen tussen de 12 en 20 graden, echter kan het door de föhn nog warmer worden waarbij het kwik kan stijgen naar 24 graden.

De wind zal op donderdag minder zijn maar het zal een warme dag worden, in de middag kan het 12 tot 20 graden worden. Het zal ook een zonnige dag worden met kans op wolken en mist, daar waar er dikke mist voorkomt zal het wat koeler worden. Waar de lichte föhn waait zal het logischerwijs iets warmer zijn.

Hoe het allemaal verloopt richting het weekend morgen meer, maar kijkend naar de pluim van Kaprun is het na dinsdag onzeker welke kant het opgaat.

temperatuur kaprun 850 hPa

De groeten reserve weerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600Corona cashback garantie Summit Travel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht