Vanaf 10 februari verkeerslichten op Achenseestraße Achental

Files ter illustratie foto ©Nadia Veraert

Vanaf 10 februari verkeerslichten op Achenseestraße Achental

Hiermee wil men de overbelasting of files voorkomen en zal op 4 zaterdagen in werking treden.

Ten noorden van Achenkirch (district Schwaz) op de Achenseestrasse zal een verkeerslicht tussen 08.00 en 19.00 uur het verkeer in de richting van het Inntal gaan regelen. Bij files of verkeersopstoppingen zal het licht op rood springen om de files te verlichten.

Er zijn in eerste instantie 4 zaterdagen gepland, namelijk 10 en 17 februari 2024 rond beide voorjaarsvakantieweken. De andere twee zaterdagen zijn op 23 en 30 maart 2024, dat is rond Pasen. Het belangrijkste doel van de verkeerslichten is om het verkeer dat de snelwegtol wil vermijden via de Achenseestraße, die herhaaldelijk voor grote opstoppingen zorgt, terug naar de snelweg te leiden.

Op de A8 bij Holzkirchen zullen borden worden geplaatst die de route via de snelweg aanbevelen.

“Iedereen heeft recht op filevrije wegen” aldus Fritz Gurgiser, voorzitter van het Transit Forum Austria. Hij was betrokken bij de planning van het proefproject. Eerder had hij herhaaldelijk gepleit voor permanente veiligheid en verschillende maatregelen om de bevolking van files te verlossen.

Veel vakantiegangers nemen de Achenpas om naar het Zillertal te reizen en omzeilen daarmee de vignetplicht en vermijden files op de snelweg. Dit zorgt echter vaak voor een kilometerslange file op het traject van de Achenpas naar Wiesing.

Achenseestraße Achental

Locatie Achenseestraße Achental

Proefproject

Het plaatsen van de stoplichten is nog een proefproject en is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen alle betrokkenen in Tirol en Beieren. Het is nu zaak om de implementatie voortdurend te analyseren en daar waar nodig te verbeteren.

“Er zullen altijd files zijn op deze zeer drukke dagen. Dit systeem moet er echter voor zorgen dat er uiteindelijk een verbetering is voor de bevolking en we zijn op de goede weg”, aldus verantwoordelijke plaatsvervangende districtsgouverneur van Schwaz, Wolfgang Löderle.
Of het concept zal gaan werken is nog onduidelijk en ook of de verkeerslichten na de genoemde vier zaterdagen gebruikt zullen worden. “Het resultaat zal afhangen van de data die de pilot oplevert en daar kunnen we de juiste conclusies uit trekken”, aldus Löderle.

In ieder geval is het nu een belangrijke maatregel op weg naar grotere verlichting, zeggen Gurgiser en Löderle in koor.

Bron: orf.at

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×