Vanaf 19 mei naar Oostenrijk kan dat?

weerbericht herfst oostenrijkse vlag

Vanaf 19 mei naar Oostenrijk kan dat?

Gisteren hebben we nog een bericht geschreven waaruit blijkt dat de Corona cijfers in Oostenrijk sterk aan het dalen zijn. Maar ook is het vanaf 19 mei 2021 mogelijk om naar Oostenrijk te reizen. Er zijn weliswaar nieuwe inreisbeperkingen maar die gaan niet zover als die van voor 19 mei.

Vanaf 19 mei gaat Oostenrijk vooral kijken naar de kleurcodes die staan op de ECDC-kaart voor risicogebieden. Wat betekenen deze kleurcodes?

  • groen/oranje: geen inreisbeperkingen en dus ook geen quarantaine!
  • rood: enkel personen die gevaccineerd of hersteld zijn of een negatief testresultaat kunnen voorleggen. Ook hiervoor geldt geen quarantaine!
  • donkerrood: enkel geteste, gevaccineerde of herstelde personen worden toegelaten maar moeten wel in quarantaine (na 5 dagen kun je jezelf vrij testen als het resultaat een negatieve test uitslag is)

Dit betekent dat als je uit een land komt met een 14-dagen-incidentie van minder dan 500 (wat overeenkomt met een 7-dagen-incidentie van 250*) en waar geen virusmutatie voor komt, je zonder quarantaine Oostenrijk binnenkomt.

*het aantal besmettingen per 100.000 mensen van de bevolking

ECDC Kaart 15 mei 2021

Kijken we op dit moment naar de ECDC kaart dan zijn de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Noord Holland en Flevoland op Rood (geen Quarantaine verplichting). De overige gebieden in Nederland staat op donkerrood en dat houd sowieso in dat er quarantaine wordt geëist.

Nederland heeft het reisadvies voor Oostenrijk op kleurcode oranje staan en dat houdt in alleen noodzakelijke reizen. We verwachten wel dat dit binnenkort op een betere kleurcode gezet wordt dat ook passend is bij de cijfers.

België heeft ook de kleur rood en ook daar voor zou gelden geen quarantaine meer maar op dit moment mag je nog niet reizen naar Oostenrijk.

Zijn er weer ontwikkelingen de komende tijd dan horen jullie weer snel van ons.

Proost @Sylvia Spilt

Foto @Sylvia Spilt

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...