Vanaf 19 mei reizen naar Oostenrijk mogelijk?

Kitzbuhel zomer

Vanaf 19 mei reizen naar Oostenrijk mogelijk?

Mogen we vanaf 19 mei naar Oostenrijk? Ja en nee dit heeft te maken met de maatregelen in Nederland en België, vanuit Oostenrijk is dat een ander verhaal.

Nederland en België hebben Oostenrijk op oranje gezet dat betekent alleen noodzakelijke reizen, toch zijn er mensen die naar Oostenrijk zijn afgereisd  maar zij hebben een huis of andere vast verblijf. Sowieso is door sluiting van de Horeca afreizen naar Oostenrijk niet mogelijk.

Maar er gloort hoop aan de horizon en dat begint op 19 mei, dan mogen o.a. de Horeca weer hun deuren openen en is toerisme weer mogelijk. Het afreizen na 19 mei daar zijn wel voorwaarden aan gesteld. Een van de voorwaarden is waar je vandaan komt, het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid wil de kaart van het ECDC de  EU-gezondheidsagentschap volgen.

ECDC

Situatie op 6 mei, nieuwe versie nog niet beschikbaar.

ECDC kaart

Stel het is 19 mei en je wilt naar Oostenrijk reizen mag dat dan? Als het huidige advies nog geldt dan wordt het afgeraden om af te reizen naar Oostenrijk maar er zijn altijd mensen die dit wel gaan doen. Maar ga je dan wel afreizen waaraan moet je voldoen om binnen te komen?
Volgens de laatste kaart van het ECDC is België rood gekleurd en Nederland deel fel rood en ander deel donkerrood. Mocht dit na 19 mei nog zo blijven dan zijn er voorwaarden aan verbonden.

Bij binnenkomst uit felrode gebieden zal volgens de plannen van het ministerie van Volksgezondheid een negatieve coronavirus-test, bewijs van vaccinatie of herstel na een coronavirusinfectie voldoende zijn. Maar kom je uit een donkerrood gebied zal de quarantaine van tien dagen na binnenkomst gelden, met een gratis test vanaf de vijfde dag. Het is nog niet duidelijk of er naar indeling van de regio wordt gekeken. Als je namelijk op het kaartje kijkt naar Nederland dan zijn daar 2 kleuren van toepassing.

Wel of niet

Momenteel geldt er wereldwijd een reisadvies, zowel de Belgische als Nederlandse regering adviseert om niet te gaan reizen mits het noodzakelijk is. Of dit na 19  mei ook gaat veranderen is niet bekend, wel wil de Nederlandse regering kijken wanneer en of het weer mogelijk is. Hoe men in België er over denkt is bij ons nog niet bekend.

Zoals het er nu voorligt is het afreizen vanuit Nederlands en Belgisch oogpunt niet mogelijk, het is immers nog oranje dus alleen noodzakelijke reizen. Kijkend vanuit Oostenrijks standpunt is het wel mogelijk, de Horeca is open met de nodige maatregelen zoals testen, quarantaine en masker. Dan blijft de vraag wil je het risico nu nemen of wacht je nog even. De kans is zeer groot dat in juni net als vorig jaar het reizen weer mogelijk is. Ook zal het aantal gevaccineerden gestegen zijn en dus het aantal positief geteste mensen flink zijn gedaald.

Wij zien het positief in dat we komende zomer toch naar ons favoriete vakantieland kunnen gaan.

We houden het in de gaten.

Anderen lezen ook:

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...