Vanaf donderdag koel en nat, kans op sneeuw!

Sneeuw in de bergen tijdens de zomermaanden is in Oostenrijk niet ongebruikelijk

Vanaf donderdag koel en nat, kans op sneeuw!

Vrij slecht weer wacht op ons in Oostenrijk. Want na de onweersbuien van gisternamiddag/avond is het na een tijdelijk weersverbetering opnieuw rotslecht weer. Vanaf donderdag wordt het koel en nat, met toenemende kansen op sneeuw in de bergen!

Vanmorgen is het bewolkt en valt in een groot deel van Oostenrijk nog (buiige) regen. Alleen in Vorarlberg is het al droog en breekt de zon geregeld door. In de loop van deze ochtend verplaatst het regengebied richting Slovenië en Hongarije. Het wordt droog en vanmiddag breekt ook elders de zon geregeld door. Echter ontstaan ook stapelwolken en zeker in de zuidelijke helft zijn nieuwe buien mogelijk. In het westen zoals Tirol en Vorarlberg blijft het zo goed als droog. Op veel plaatsen is het koel vandaag met 14 tot 17 graden, regionaal in het zuiden kan het nog 20 graden worden.

Vanavond lossen de buien op en de nacht verloopt droog en helder.

Morgenochtend is het droog met veel ruimte voor de zon. De temperatuur loopt snel op net na het middaguur noteren we 20 tot 24 graden. Maar de bewolking wordt snel dikker en halverwege de middag is het in het westen bewolkt geraakt. Tegen de avond volgen hier de eerste buien, mogelijk met onweer. Morgenavond vallen een aantal flinke regen- en onweersbuien die richting Salzburg en Niederosterreich trekken. Elders blijft het nog droog.

Donderdag volgt dan een koele en natte omslag. Zeker in Vorarlberg, Tirol en Salzburg gaat het lang regenen bij temperaturen tussen 11 en 17 graden. Tegen de avond kan de sneeuw tot 2000 meter komen! Elders zijn ook droge perioden bij iets hogere temperaturen.

Vrijdag is het rotslecht weer, het is bewolkt en nat en vanaf 2000 meter valt sneeuw Daarmee eindigt deze vrij warme meimaand toch wel koel en slecht. Kortom geen ideaal einde.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×