Vanaf juni naar Oostenrijk? Is het mogelijk?

Covid-19 Certificaat

Aankomende zomer lekker genieten in b.v. Kitzbühel?

Vanaf juni naar Oostenrijk? Is het mogelijk?

Het zou mogelijke moeten zijn met het coronacertificaat. Met een EU Covid-19 Certificaat heeft het Europees Parlement ingestemd om het reizen aankomende zomer relatief normaal te verlaten verlopen.

Het certificaat is een document dat je krijgt als je bent gevaccineerd, negatief getest of antistoffen hebt. Dit certificaat of beter gezegd, het coronapaspoort of het Digitaal Groen Certificaat zul je moeten tonen om te reizen en of vakantie te vieren in Europa. Met dit paspoort zouden we allemaal weer vrij kunnen bewegen.

Diverse landen zijn al bezig om dit zo snel mogelijk in te voeren, vooral Zuid Europa wil dit zo snel mogelijk aangezien het toerisme daar heel belangrijk is. Frankrijk heeft al een concrete datum genoemd, vanaf 9 juni 2021 zijn toeristen weer welkom. Jaarlijks, voor de corona, trok dit land 90 miljoen toeristen, dit is goed voor 56 miljard Euro aan inkomsten en 2 miljoen banen.

Covid-19 Certificaat Sigmund Thun Klamm Kaprun

Sigmund Thun Klamm Kaprun leuke tip voor de komende zomer.

Maar ook Spanje en Italië zijn druk bezig om dit zo snel mogelijk in te voeren om zo weer de toeristen toe te kunnen laten. Italië heeft al een soort coronacertificaat, alleen voor binnenlands gebruik. Zo mogen mensen met een groene pas vrij reizen tussen de regio’s en zelfs naar rode gebieden in het land. Iets wat zonder dit certificaat niet mogelijk is. Spanje wacht af op de EU maar kan niet wachten, Spanje is 13% afhankelijk van het toerisme.

Oostenrijk

Vanaf 19 mei gaat Oostenrijk weer een stukje verder open, zo vervalt de quarantaineplicht dat het reizen makkelijker maakt. Het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid wil zich oriënteren op het EU-coronavirusstoplicht van het EU-gezondheidsagentschap ECDC.

Ook Oostenrijk is met een groene paspoort bezig deze zou vanaf 19 mei 2021 in gebruik worden genomen, maar of zij deze datum halen is nog onzeker. De paspoort zal in het begin niets meer moeten zijn dan een negatief testresultaat, een bewijs van een coronavirusinfectie of een vermelding in het vaccinatiebewijs.

Europees certificaat

Het Europees parlement heeft ingestemd met het ‘EU Covid-19-certificaat’, hoe dit eruit komt te zien is nog niet bekend. Wel zal het een tijdelijke certificaat zijn voor reizen in de EU, het certificaat moet na een jaar weer verdwijnen. Uiteraard is hier een mits aangekoppeld, blijkt het dat tegen die tijd het virus nog altijd niet onder controle is wordt het verlengd. Ook is bekend dat de pas gratis is en dat de lidstaten de houders van het certificaat niet mogen verplichten om bij aankomst in quarantaine te gaan of een te coronatest eisen.

Meer informatie over de pas.

Lees ook onze liveblog.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...