Vanaf juni ook betaald parkeren in Oetz

via Google Streetview

Vanaf juni ook betaald parkeren in Oetz

Dit in navolging van het grootschalige parkeerbeheer in Sölden afgelopen winterseizoen.

Afgelopen winter startte het grootschalige parkeerbeheer in Sölden, vanaf juni zal dit navolging krijgen in Oetz bij de Hochoetz-bergbanen. Op de terreinen nabij de Acherkogelbahn, zwembad Oetz en de tennisbaan zul je moeten betalen om er te kunnen parkeren.

Chauffeurs betalen bij parkeerautomaten of via de digitale Parkster app.

“Verkeersremmende maatregelen zijn voor ons ook een absolute must”, aldus Michaela Burger, directeur van Bergbahnen Hochoetz. Hiermee wil men het zelfde bereiken als de ervaringen uit het winterseizoen 23/24 in Sölden.  Er waren minder dagen met  file, de reistijden werden korter en er hoefden geen verkeersregelaars meer aan te pas te komen.

“Als gemeente Oetz staan ​​wij volledig achter de introductie van parkeerbeheer bij de Oetz-bergbahnen”, benadrukt burgemeester Hansjörg Falkner: “Deze maatregel is een essentiële stap in het effectief controleren van het particuliere verkeer in het bovenste Ötztal en daarmee het verbeteren van de kwaliteit van leven en huisvesting om onze burgers en onze gasten duurzaam te verbeteren.”

Mobiliteitsstrategie

In het Ötztal heeft men een algehele doelstelling “Ötztal 2023” waarbij het privévervoer aan banden worden gelegd en mensen moeten in plaats daarvan worden aangemoedigd om over te stappen op bussen, fietsen of lopen. Volgens de verkeersstudie bedraagt het gemiddelde dagelijkse verkeer in Oetz 14.000 voertuigen per jaar. Op piekdagen rijden er wel 20.000 auto’s door het dorp.

De behoeften van bewoners en gasten worden serieus genomen, aldus burgemeester Falkner. Overigens is het parkeerbeheer niets nieuws in Ötztal. Al vele jaren is er betaald voor de parkeerplaats bij het gemeentehuis.

SVV, Salzburger Verkehrsverbund, Postbus, Salzburg, 20151005, (c)wildbild

Ter illustratie, (c)wildbild

1 tot 40 euro

De bergbahnen Hochoets is de beheerder van zowel het terrein rond de Acherkogelbahn als ook de parkeergelegeheden bij het nabijgelegen zwembad, de tennisbaan, het skatepark en het kinderpark, evenals bij het rafting-instappunt bij de ingang van de stad. Om hier straks te mogen parkeren zal men 1 euro per uur moeten betalen, er zit wel een dagelijks maximum aan van 5 euro.

Betaling kan direct bij de parkeerautomaat met contant geld en creditcards of met de digitale Parkster app.

Voor gasten en seizoenskaarthouders kost een  seizoensparkeerkaarten € 40,- direct bij de bergbanen verkrijgbaar. Er wordt nog gedacht aan parkeerkortingen voor zwembadgasten en leden van clubs (tennisclub etc.). Tussen 22:00 uur en 06:00 uur is het voorlopig niet toegestaan om te parkeren op de parkeerplaatsen van de Hochoetz Bergbahnen.

Uitbreiding OV

De inkomsten die uit het parkeerbeleid vloeien wordt gebruikt om de infrastructuur ter onderhouden,. Ook wil men het openbaar vervoer en duurzaamheidsprojecten  uitbreiden. Zo zal er in de zomer van 2024 extra parkeerplaatsen, direct bij de ingang van de Acherkogelbahn, voor fietsen worden gecreëerd.

“Met de opbrengst kunnen we het toch al goed functionerende openbaarvervoersysteem verder uitbreiden. In de winter zijn we al op de goede weg en op de middellange termijn moeten we de lijnen in de zomer uitbreiden”, zegt Michaela Burger, directeur van Bergbahnen Hochoetz.

Meer informatie: oetz.com/parken

Bron: Tiroler Tageszeitung

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×