Vanaf morgen onbestendiger met regen


Vanaf morgen onbestendiger met regen

Gisteren steeg het kwik door föhn in de lagere dalen soms naar een warme 20 graden. Ook vandaag is het nog vrij zacht met geregeld zon, maar vanaf morgen wordt het onbestendiger. Er volgt regen en hoger in de bergen wat verse sneeuw.

Vandaag wisselen (hoge) wolkenvelden en zonnig momenten elkaar af. Later op de dag komt er in het westen en zuiden ook wat lagere dikkere bewolking voor. Het blijft droog en de aangevoerde lucht is nog altijd mild. Het wordt in de dalen 10 tot 17 graden, op 1500 meter is het maximaal 4 tot 7 graden. Vorst en daarmee ook betere pistes vinden we opnieuw pas ver boven de bomengrens.

Vanavond wordt de bewolking dikker en uiteindelijk volgt wat lichte regen in Vorarlberg. Tijdens de nacht breidt deze neerslag zich ook uit over delen van Tirol of het Salzburgerland.

Morgen is het bewolkt en valt er verspreid over Oostenrijk wat lichte regen. De sneeuwvalgrens ligt veelal rond 1600 meter, opnieuw dus regen tot ver op de berg. Daarboven valt wat sneeuw maar grote hoeveelheden vallen overigens niet. Later op de dag intensiveert de regen vanuit het westen. Tijdens de avonduren kan daardoor de sneeuwvalgrens gaan zakken. Zo kan het sneeuwen tot 1300 meter, of in een enkel dal tijdelijk tot 1000 meter.

Woensdag valt tijdens de ochtend nog wat regen of sneeuw. Maar al snel wordt het droog en breekt het wolkendek geregeld. Daarbij stijgt de vorstgrens geleidelijk weer naar 1500 meter waardoor opnieuw dooi volgt. Echter zal het boven 1700 meter de condities een heel stuk beter zijn. Vanuit de nacht is hier gemiddeld een centimetertje of 10 gevallen.

Vanaf donderdag volgen een aantal zonnige kaiserwetter-dagen. Met een wind die opnieuw de zuidhoek opzoekt wordt blijft het zacht lenteweer.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×