Vanaf morgen veel zon en flink warm

Kaprun Kitzsteinhorn

Vanaf morgen weer volop zon!

Vanaf morgen veel zon en flink warm

Vandaag zorgen restanten van een storing voor minder mooi weer, zo zijn er wolkenvelden en valt er regionaal nog een bui. Maar vanaf morgen is het weer mooi kaiserwetter met veel zon. Echter wordt het wel flink warm.

Vanmorgen wisselen dikke wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar af. Met name in het zuiden kan de zon flink schijnen. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en kan er soms een regionale bui vallen. Daarbij ligt de sneeuwvalgrens tijdens de ochtend rond 900 meter, maar stijgt in de loop van de dag naar 1300 meter. Aan het eind van de dag wordt het overal droog en trekken brede opklaringen vanuit het westen Oostenrijk binnen.

Vanavond en komende nacht is het helder, in sommige dalen ontstaat mist of nevel. In de dalen gaat het enkele graden vriezen.

Morgen start de dag mooi, maar vooral in Tirol kan ook wat mist of lage bewolking voor komen. Deze mist en lage bewolking lossen in de loop van de ochtend op. De middag verloopt dan zonovergoten en fraai. Het wordt daarbij flink warm, de temperatuur loopt tot 2800 meter op naar waarden boven nul. In sommige dalen zijn temperaturen van 10 tot 16 graden mogelijk.

Zondag blijft de zon uitbundig schijnen, maar gedurende de middag komen ook enkele sluierwolken voor. Het blijft droog en het is opnieuw flink warm.

Maandag en dinsdag is het ook zonnig en prachtig weer, maar het blijft dus warm. Ook na deze dagen zien we weinig verandering, pas aan het eind van de week neemt de kans op wisselvalliger weer toe.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×