Vanaf morgen zonnig kaiserwetter

Pistenbully gisteravond in Brixen im Thale nog aan het werk terwijl het sneeuwde

Vanaf morgen zonnig kaiserwetter

De afgelopen 48 uur heeft het in sommige delen van Oostenrijk flink gesneeuwd, zo viel er veelal 15 tot 30 centimeter. Zelfs deze ochtend sneeuwt het regionaal nog een beetje. Echter volgt vanaf morgen een serie prachtige dagen met zonnig kaiserwetter.

Vanmorgen overheerst de bewolking en is het snijdend koud, op 1500 meter vriest het -10 graden. Uit de bewolking valt met name in delen van Tirol en het Salzburgerland nog wat lichte sneeuw. In deze regio’s blijft het de hele dag nog ‘door vlokken’, maar tot serieuze accumulatie komt het niet meer. Elders blijft het droog en breekt het wolkendek vanmiddag en komt de zon af en toe te voorschijn. Boven 1300 meter zijn door het doorbreken van de zon en lage temperaturen optische verschijnselen zoals halo’s mogelijk.

Vanavond en komende nacht wordt het overal droog en klaart het geregeld op. Maar onder een heldere koude hemel is regionaal poolsneeuw mogelijk. Poolsneeuw is sneeuw in de vorm van ijsnaalden, die ontstaat in koude vochtige lucht zonder dat er wolken nodig zijn. In gebieden waar het breed opklaart, koelt het af naar -10 tot -20 graden.

Morgenochtend is het koud met matige tot zeer strenge vorst. Daarbij schijnt geregeld de zon, al komen regionaal nog wat restwolken voor. Deze restwolken verdwijnen gaandeweg de dag en de zon schijnt uitbundig. Het blijft wel koud, op alle hoogtes vriest het nog altijd. Kortom perfect kaiserwetter.

Ook woensdag en donderdag is het prachtig kaiserwetter met veel ruimte voor de zon. De bovenlucht wordt iets warmer, waardoor het in de bergen iets minder koud wordt. Doch blijft het in de dalen winters koud. Het vriest nog altijd op alle hoogtes.

Vrijdag is nog onzeker, mogelijk valt er nog een klein beetje sneeuw. Zaterdag is het opnieuw zonnig kaiserwetter. Vanaf zondag stijgt de kans op een nordstau met opnieuw sneeuwbuien.

Jeroen Elferink

PS Gisteravond hebben we nog mooie foto’s geschoten, met veel sneeuwval levert dat prachtige beelden op. HIER kun je dit bekijken.

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×