Vanaf morgen zonovergoten in Oostenrijk!

Gisteren probeerde de zon het al op de Diedamskopf, maar uiteindelijk volgde opnieuw sneeuwval

Vanaf morgen zonovergoten in Oostenrijk!

Na een tijdelijk vriendelijk moment volgde gistermiddag opnieuw sneeuwval in vooral Vorarlberg. Alweer want er is de laatste dagen al zoveel sneeuw gevallen deze week, regionaal zelfs meer dan 150 centimeter. Daarmee zijn vrijwel alle skipistes boven de 1000 meter weer terug op het niveau dat je van februari mag verwachten. En door deze sneeuwval zullen de meeste skigebieden gewoon open kunnen blijven tot de Pasen. Maar na al de sneeuwval volgt nu eindelijk een periode van rustig en mooi zonovergoten weer.

Vandaag is het nog niet overal zonovergoten. Resten van een storing zorgen nog voor enkele wolkenvelden vandaag. Langs de gehele noordkant wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Ook kunnen de hogere toppen soms nog wat in de bewolking zitten. Toch is het algemene weerbeeld vrij vriendelijk en in vergelijking met afgelopen week kalm. Daarbij is het aan de koude kant voor februari met middagtemperaturen rond de -8 of -9 graden op 1500 meter.


Vanavond lossen de meeste wolkenvelden op en de nacht verloopt van oost naar west helder. Omdat de wind wegvalt koelt het hard af, in veel dalen gaat het al matig tot streng vriezen. Zo kan het zomaar eens -15 tot -20 zijn aan het eind van de nacht.


Morgen start de dag koud maar al gelijk zonovergoten. De hele dag blijft de zon flink schijnen onder een strak blauwe hemel. Wel blijft het aan de frisse kant voor dit jaargetij met een vorstgrens die overdag rond de 700 meter ligt. Hierboven blijft het de hele dag vriezen.

Ook de rest van de week is het zonovergoten. Eigenlijk schijnt elke dag de zon uitbundig. Als er al wat bewolking voorkomt is het veelal hoge sluierbewolking, of wat mist in de ochtend. Pas na het weekend volgt mogelijk bewolking of een weersverandering. Maar dat is nog erg ver weg.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...