Vanaf vandaag kouder met zo nu en dan sneeuw

Vanaf vandaag kouder met zo nu en dan sneeuw

Na een paar zeer milde dagen met dikke föhn zal het weer vandaag omslaan. Zo mooi als gisteren in Zell am See Kaprun zoals op de featured picture wordt het niet. Het wordt kouder en er komt sneeuw. De wind die gisteren nog stevig was draait via west naar noordwest en is behoorlijk kouder. Tevens worden er diverse fronten op de Alpen afgeschoten. Een eerste koufront trekt vandaag langs van west naar oost. In het westen is het sneeuw wat valt. In het uiterste zuidoosten kan er regen tussen zitten onder de 1000-1200 meter. Spekkoper is Karinthië waar er koude lucht vermengt wordt met neerslag. De neerslagintensiteit is daar het hoogst door een korte maar hevige zuidelijke stuwing. De temperatuur ligt op 2000 meter rond -10°c. In het oosten is het duidelijk zachter met temperaturen rond of net boven nul.

Zondag is het wisselvallig.  Er is zon, er zijn wolken en hier en daar kan er een sneeuwbui vallen. Grote hoeveelheden zullen er niet naar beneden komen. In de middag intensiveert de neerslag in het zuidoosten door een randstoring boven de Balkan. Het kan dan tot in het laagland sneeuwen en daar kunnen wel eens goede hoeveelheden naar beneden komen. De wind neemt daarbij in het zuidoosten flink toe uit het noordoosten. In het westen (Vorarlberg) is het rustiger en zijn er opklaringen. Boven de 800 meter blijft het overal vriezen.

Op maandag trekt de sneeuw in het zuidoosten weg richting het oosten en nadert er vanuit het westen een volgende sneeuwstoring. Op het moment dat het in het zuidoosten droog wordt, begint het in het westen juist te sneeuwen. Deze sneeuw trekt verder naar het oosten en tegen de avond sneeuwt het wederom aan de noordkant overal. De zuidelijke deelstaten blijven zo goed als droog omdat de stuwing noordelijk is. Wellicht dat er vanuit het zuidoosten nog een sneeuwbui overtrekt. Echter is de stuwing zo minimaal dat de drukgradiënt nihil is en daardoor zal er geen föhn ontstaan aan de zuidkant. De sneeuwgrens ligt tot in het laagland.

Dinsdag is dan een kopie/paste van maandag. De neerslag is echter minder intensief en het wordt nog 1x een koude dag. De sneeuw valt op dinsdag wederom tot in het laagland maar grote hoeveelheden zijn het niet meer. Uiteindelijk kan er aan de noordkant wel zo’n 30 cm bij elkaar vallen. De zon kan zelfs zo nu en dan tevoorschijn komen. Dat is dan ook weer een voorbode voor een weeromslag op woensdag. Dan komt er aanmerkelijk warmere lucht op de Alpen afgekoerst die op woensdag wel eens flinke ellendige regen kan gaan brengen onder de 2000 – 2500 meter. Dat is echter nog ver weg en daar kijken we in de loop van de week weer naar. Voor meer Europees weer onder andere over de Lage Landen nodig ik je uit om Vakantieweer.nu eens te bezoeken.

Fijn weekend

Ronaldo

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...