Vanaf vandaag paar dagen ZOMERS en WARM

Badesee Kirchbichl Alexander Staal

Badesee Kirchbichl foto @Alexander Staal

Vanaf vandaag paar dagen ZOMERS en WARM

Donderdag,  het wordt erg warm. De zon schijnt de hele dag in het laagland, er verschijnen slechts een paar onschuldige wolken. Zonneschijn overheerst ook in de bergen. Van Vorarlberg via Tirol, de Pinzgau en de Lungau naar Karinthië is er echter aanvankelijk een wolkenband waaruit het hier en daar licht zou kunnen regenen. Grotere stapelwolken en af ​​en toe een onweersbui zijn in de  middag ook mogelijk in het westen en zuidwesten.

Op de bergen in het westen staat een matige tot stevige wind van west naar noordwest. Anders staat er een zwakke wind die meestal van oost naar zuid waait. De temperaturen bereiken 24 tot 32 graden, tot 32 graden in het Rijn- en Inntal. Op een hoogte van 2000 meter is het 14 tot 18 graden van oost naar west.

Vrijdag, is het gewoon zomer zoals het moet zijn, 26 tot 35 graden zou het kunnen gaan worden. In het westen zou er zelfs 36 graden kunnen worden bereikt. Erg mild is het in de bergen met op 2000 meter zelfs 20 graden. In heel Oostenrijk zal de hemel blauwkleuren. Er waait een matige wind, in het oosten kan deze iets meer aantrekken. Aan de noordkant van de alpen is er zelfs een lichte föhn merkbaar.

Zaterdag, In het Oosten en Zuidoosten kun je spreken van hitte, veel zon en matige tot stevige zuidoostenwind. Ook in het westen komt de zon er in de ochtend goed bij.

In de loop van de middag echter van Vorarlberg naar het Waldviertel, naar Obersteiermark en Oost-Tirol, zware buien en onweer en ook harde wind van west naar noordwest. Maximale waarden: van west naar oost 25 tot 34 graden  (35 graden is niet uit te sluiten) Op 2000 meter wederom 20 graden! In het westen daalt de temperatuur tot ongeveer 13 graden. In de avond en nacht  bijna overal regen en onweer, met zelfs kans op storm!

Weer Oostenrijk 20 aug 2020

Hoe de dagen hierna gaan uitzien dat gaan we bekijken in een volgend weerbericht.

Going Badesee Tanja Schneider-Berndsen

Going Badesee @Tanja Schneider-Berndsen

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Turner Banner

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...