Vanaf vrijdag registratieplicht voor reizen naar Oostenrijk

Autobahn Afslag A8 Salzburg A93 Innsbruck Kufstein

Vanaf vrijdag registratieplicht voor reizen naar Oostenrijk, hiermee wordt het reizen naar Oostenrijk nog lastiger gemaakt. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Oostenrijk maandagmiddag bekend gemaakt.

De quarantaineplicht blijft van kracht waarbij men zich na 5 dagen kan laten testen, maar vanaf vrijdag moet iedereen zich online registreren die Oostenrijk binnen wil komen. Dit geldt ook voor Oostenrijkers. De “inreisregeling” zal vrijdag om 0:00 uur ingaan en zal voorlopig duren tot 31 maart 2021.

Online registreren

Om Oostenrijk binnen te komen moet men zich online registreren waarbij men de contactgegevens, waar je verblijft en wat het doel van de reis is. Naast dit moet ook opgegeven worden waar je dagen voor de reis verbleef, als ook een negatieve PCR test die geupload kan worden bij de registratie. Mensen die vanuit een land komen waar men op dit moment weinig last heeft van Corona worden uitgesloten van quarantaine, maar niet van registratie. Zo kunnen mensen uit bijvoorbeeld Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Australië, Noorwegen en Finland onbeperkt naar Oostenrijk blijven komen.

De reden van de registratie is om het bron- en contactonderzoek te vergemakkelijken, doordat men ook weet wat men daags voor het reizen gedaan heeft. Dit zorgt ervoor dat iemand die bijvoorbeeld snel van Zweden naar Finland reist en vandaar naar Oostenrijk vliegt, niet langs de quarantaine kan glippen.

Uitzonderingen

Uitzonderingen op de quarantaine- en registratieplicht gelden voor forenzen, reizigers en mensen die wegens dringende familiekwestie zoals een begrafenis naar Oostenrijk komen. Zij hoeven niet in de tiendaagse quarantaine te gaan en hoeven zich ook niet te registreren.

Online formulier

Het bijbehorende PTC-formulier zal in het Duits en Engels beschikbaar zijn op de website www.oesterreich.gv.at. Vanaf 15 januari, d.w.z. vrijdag, zijn reizigers verplicht om de bevestiging van verzending van het PTC-systeem elektronisch of in gedrukte vorm te tonen tijdens een controle.

Hoelang deze registratieplicht gaat gelden is niet bekend gemaakt.

Bron: vienna.atkrone.at

Lees ook onze liveblog.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...