Vanaf zaterdag meer versoepelingen maar de Bundeslanden willen meer!

Hinterglemm

Vanaf zaterdag meer versoepelingen maar de Bundeslanden willen meer! Drang naar verdere opening Oostenrijk wordt groter. Nu ook Oostenrijk verder open gaat, gaat dat volgens anderen nog niet snel genoeg.

Terwijl sommigen blij zijn met de aangekondigde versoepeling, roepen anderen op tot een herbeoordeling van de situatie als geheel. Ondanks de hoge aantal positieve meldingen in de huidige Omikrongolf zal er toch een aantal stappen genomen moeten worden zodat Oostenrijk beetje bij beetje weer terug gaat naar normaal. De versoepelingen vanaf aanstaande zaterdag zijn bekend dit allemaal omdat de situatie op de intensive care-afdelingen “beheersbaar” is in vergelijking met eerdere golven.

Maximale vrijheid

De voorzitter van de Kamer van Koophandel Harald Mahrer (ÖVP) roept op om met het oog op de huidige variant een eind te maken aan het doolhof van regelgeving. Volgens Mahrer is het tijd gekomen om dat gene te doen wat inmiddels meer landen in Europa al hebben gedaan namelijk de coronamaatregelen geleidelijk intrekken. “De tijd is gekomen om maximale vrijheid terug te geven,” aldus Mahrer. Ook vind Mahrer dat er nu voorbereidingen getroffen moet worden voor de aankomende herfst en winter om het virus een stap voor te zijn. “We moeten met z’n allen de nieuw verworven vrijheid gebruiken en ons richten op centrale toekomstige kwesties zoals het tekort aan arbeidskrachten, scholing en vervolgopleidingen, maar ook energie- en grondstofkosten”, aldus het hoofd van de Kamer van Koophandel.

Minder testen, kortere quarantaine

Ook de gouverneur van Vorarlberg, Markus Wallner (ÖVP) roept ook op om de situatie opnieuw te beoordelen. Quarantaine en teststrategie “gaan momenteel niet zo goed samen”, aldus Wallner in een interview met de ORF Radio Vorarlberg. De gouverneur drong met name aan op een beperking van de reikwijdte van de tests en pleitte ook voor een verkorting van de quarantaine.

Een infectie met de Omikron-variant verloopt zeer mild en slechts enkele zullen opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. “Het is anders dan wat we uit het verleden kennen,” aldus Wallner. Daarom rijst ook de vraag hoe nu verder ook met het oog op de kosten. In ieder geval moet men niet verder gaan op de oude voet aldus de gouverneur. Het hele land gaan testen heeft volgens Wallner geen zin daarom zou je bijvoorbeeld alleen symptomatische personen of bepaalde beroepsgroepen op het coronavirus moeten worden getest.

De teststrategie als geheel moet worden herzien

Ook de quarantaineperiode van tien dagen moet worden verkort. Velen vroegen zich af waarom ze tien dagen geïsoleerd moesten blijven ondanks het ontbreken van symptomen. “Ik kan dat begrijpen, als de koers echt zo mild is en de economie de arbeiders dringend nodig heeft”, aldus Wallner.

Ook de gouverneur van Tirol Günther Platter (ÖVP) ondersteund dit. Het is “zinvol” dat er binnenkort een bijeenkomst van de federale en de deelstaatregeringen komt aldus Platter.  Er dient een “evaluatie van de omikron-variant in verband met verdere openingsstappen” te worden uitgevoerd. De door Platter aangedrongen eerste stappen moeten “duidelijk begrijpelijk en eenvoudig te implementeren” zijn.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Lees ook onze liveblog.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...