Vanaf zaterdag strengere coronamaatregelen in Mayrhofen

Coronavirus-Ampel, 18.2.2021

Situatie Oostenrijk per 18-02-2021, zie corona-ampel.gv.at © ORF.at/corona

Vanaf zaterdag strengere coronamaatregelen in Mayrhofen, de strijd wordt aangegaan tegen de mutaties van het coronavirus, hierdoor is Mayrhofen geïsoleerd worden.

De aanleiding van de strengere maatregelen komt nadat er besmettingen zijn geconstateerd op een kleuterschool en een middelbare school, het zal hierom de Zuid Afrikaanse mutatie gaan.

Mayrhofen zal tot woensdag (3 maart) geïsoleerd zijn, wel is het mogelijk om Mayrhofen te verlaten met een negatieve Corona-test. Ook zullen de inwoners van Mayrhofen twee PCR-tests moeten ondergaan. In delen van de stad en andere gemeenten in het district Schwaz zullen FFP2-maskers verplicht zijn.

Een crisisteam, bestaande uit de burgemeesters van het district, het districtsbestuur, leden van de deelstaatregering en de taskforce van de deelstaat Tirol, kwam woensdagochtend bijeen via videoconferentie. Daar werden de verdere maatregelen om de verspreiding van de besmettingen tegen te gaan.

De details van de aangescherpte maatregelen zijn:

  • De bevolking van Mayrhofen is verplicht om twee PCR-testen af ​​te leggen, het verlaten van de gemeente Mayrhofen van zaterdag tot woensdag is alleen mogelijk bij een negatieve PCR-test
  • Een FFP2-masker is vereist op bepaalde locaties in Mayrhofen en andere gemeenschappen in het district Schwaz
  • Het testoffensief voor medewerkers van bedrijven in het district Schwaz wordt verder geïntensiveerd
  • Scholen en winkels in Mayrhofen zijn tot en met woensdag gesloten
  • Er worden ook extra controles uitgevoerd.
Mayrhofen @Mirande Thijssen

Mayrhofen in betere tijden, ter illustratie @Mirande Thijssen

Sluiten scholen en handel

Om Mayrhofen te kunnen verlaten is een negatief PCR-test de voorwaarde om vanaf zaterdag middernacht Mayrhofen te mogen verlaten, uitzonderingen gelden voor forenzen. Vanaf donderdag kan men zich laten testen om aan de voorwaarden te voldoen.

Ook de scholen en kleuterscholen in Mayrhofen zullen tot en met woensdag gesloten zijn, de leerlingen zullen weer thuisles krijgen. Naast de scholen moet ook de detailhandel weer de deuren sluiten, behalve supermarkten, kruidenierswinkels, drogisterijen en apotheken. Winkels die voorzien in de eerste levensbehoefte mogen openblijven.

Bovendien gelast de gemeente Mayrhofen een verplicht FPP2-masker op bepaalde openbare plaatsen, “om ook hier zo goed mogelijk uit te sluiten dat het coronavirus en de Zuid-Afrikaanse variant van het virus zich verder gaat verspreiden”. Dit moet ook op andere plaatsen in het district Schwaz worden toegepast. Bovendien moet via de Kamer van Koophandel van Tirol en de gemeenten van het district Schwaz worden bewerkstelligd dat in alle bedrijven in het district antigeentests kunnen worden uitgevoerd.

29 besmettingen met Zuid-Afrikaanse mutatie

Tot woensdagmorgen waren in de het Zillertal in totaal 42 mensen besmet met het coronavirus. In 29 gevallen is tot nu toe de Zuid-Afrikaanse variant door middel van PCR-analyse opgespoord, aldus de deelstaat Tirol. In het district Schwaz zijn momenteel 238 mensen actief positief, aldus het hoofd van het Corona-taskforce, Elmar Rizzoli. Van de positief geteste mensen zouden 100 geen symptomen vertonen, daarom is het zeer belangrijk dat de burgers herhaaldelijk worden getest.

Lees ook onze Liveblog.

Bron: Krone.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...