Vanavond begint de sneeuwval

Sneeuw in Brixen im Thale

Vanavond begint de sneeuwval

Vandaag is het nog prachtig lenteweer voor een groot deel van de dag. De zon schijnt en met een westelijke wind wordt zachte lucht aangevoerd. Lokaal kan het 17 of 18 graden worden. Nog even genieten dus want later vandaag komt er al een verandering aanzetten. De bewolking neemt snel toe tijdens de namiddag en vanavond volgt een actief koufront vanuit Duitsland.


Het betreft een erg scherpe koufront waarbij vanavond de winter weer invalt. De temperatuur gaat fors naar beneden. De sneeuwvalgrens zakt snel tot dalniveau vanavond. Uiteindelijk wordt het aan de noordkant wit tot in alle dalen. Maar enorm veel sneeuw valt er niet, op de meeste plaatsen 5 tot 15 centimeter. Aan de zuidkant valt amper neerslag.


Morgen wisselen in eerste instantie wolkenvelden en zon elkaar af. Het is erg koud en in de loop van de dag komen pittige winterse buien tot ontwikkeling. Daarbij is kans op hagel maar ook onweer. Soms kan het even flink doorsneeuwen tijdens de middag en zorgt sneeuwval voor blizzard condities. Op 1500 meter koelt het af naar -9 graden en dat overdag. Bijzonder voor april! In de avond naar woensdag intensiveren de sneeuwbuien aan de noordkant; er valt er nog eens 5 tot 15 cm erbij.

Woensdag volgt de koudste dag. Uit de nacht kan het nog wat langer sneeuwen in oa het Salzburgerland. Overdag volgen opnieuw sneeuwbuien, maar wel minder talrijk dan de dinsdag. De temperatuur ligt erg laag en het is kil. Op 1500 meter vriest het midden op de dag 10 graden. De vorstgrens ligt daarbij overdag rond de 500 meter. Hierboven blijft het dus onder nul!

De dagen daarna hersteld het weer zich. Het wordt milder en de zon komt er weer vaker bij.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht