Vanavond dik pak verse sneeuw in de bergen!

Föhn zorgde gisteren voor fraaie lenticularis wolken

Vanavond dik pak verse sneeuw in de bergen!

Het is ronduit zacht in de Oostenrijkse Alpen, maar daarmee vertellen we eigenlijk niets nieuws. Deze maandag is het ook nog eens relatief slecht weer, vooral later vandaag volgt regen. Maar in de bergen gaat vanavond een dik pak verse sneeuw vallen! Echter valt dit dikke pak sneeuw wel pas vanaf 1700 meter.

Vanmorgen is het bewolkt en uit de bewolking valt verspreid over Oostenrijk soms wat lichte regen of sneeuw vanaf 2000 meter. Vooral in Vorarlberg kan het soms al stevig doorregenen of sneeuwen vanaf 2000 meter. Tijdens de middag breiden regen en sneeuwval snel uit over Oostenrijk, daarbij begint de sneeuwvalgrens langzaam te zakken. In de dalen ligt het kwik tussen 8 en 12 graden, tijdens regen zakt de temperatuur geleidelijk iets.


Aan het eind van de middag en tijdens de avond regent het stevig door, sneeuw valt vanaf 1700 meter. Regionaal kan de sneeuwvalgrens zelfs naar 1400 meter zakken. Daarbij valt boven deze genoemde grens een dik pak verse sneeuw; 20 tot 40 centimeter in relatief korte tijd. In de loop van de nacht wordt het iets droger maar het blijft bewolkt.

Morgen zien we een tweedeling, vanaf Pinzgau oostwaarts blijft het vrij bewolkt met enkele buien. Ten zuiden en westen hiervan is het droog en breekt steeds vaker de zon door. In Voralberg en Tirol eindigt de dag zonovergoten. In het westen wordt het met de zon 18 graden, elders is het 9 tot 14 graden. De sneeuwvalgrens ligt tijdens de ochtend rond 1500 meter, maar stijgt gaandeweg de dag naar 2000 meter.

Woensdag is het stabiel en ronduit zonnig lenteweer. Met veel zon wordt het tijdens de middag 15 tot 20 graden in de dalen. Ook hoger in de bergen is het warm, de vorstgrens stijgt naar 2500 meter.

Donderdag start fraai, maar tijdens de middag volgen buien. De dagen daarna zijn in detail nog onzeker. Mogelijk volgt een ‘kou-uitbraak’ waarbij de sneeuwvalgrens weer eens enkele dagen lang naar 1000 meter of lager gaat uitkomen.

Jeroen Elferink

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...