Vanavond kou-inval met sneeuwval!

SkiWelt Brixental Inversie

In de dalen bleef de kou gisteren al een stuk hardnekkiger, getuige de sneeuw nog op de bomen in het dal

Vanavond kou-inval met sneeuwval

Oostenrijk ligt tijdelijk in een warmer intermezzo. Een complex lagedrukgebied trekt net ten noorden via Duitsland voorbij. Aan de zuidkant van dit systeem is een bel warme lucht aanwezig. Door deze warme bel viel er vannacht regen tot in het hooggebergte. In de lagere delen is deze ochtend regionaal ook nog sprake van ijzel.

IJzel in Duitsland gistermiddag (foto: Kees de Frankrijker)

Vanmorgen ligt een zone met regen over het oosten van Oostenrijk, in het westen is het juist droog. Hier komen opklaringen voor en verloopt de gehele ochtend droog. Doordat de kou in de bodem zit kan het regionaal flink glad zijn door ijzel(resten). Tegelijkertijd is het zacht, op 1500 meter dooit het 5 tot 8 graden! Vanmiddag raakt het vervolgens overal opnieuw bewolkt en halverwege de middag volgt regen en sneeuwval. De kou die teruggedrongen was tot centraal Duitsland komt met een noordwestenstroming opnieuw terug.

Vanavond is er sprake van een heuse kou-inval. Een pittig koufront zorgt voor stevige sneeuwval tot in de dalen. Bij aanvang kan de neerslag nog als regen vallen. Tijdens de nacht is overal geruime tijd sneeuwval mogelijk. Veelal valt er 5 tot 15 centimeter, op plekken met stuwing is nog wat meer sneeuw mogelijk.

Morgen is het weer winters koud, op alle hoogtes blijft de temperatuur ruim onder het vriespunt. Daarbij is het eerst nog lange tijd bewolkt met soms wat lichte sneeuwval. Tijdens de middag wordt het droog en breekt de zon vaker door. In de nacht naar zaterdag klaart het breed op en komt het tot strenge nachtvorst.

Het weekend verloopt prachtig met mooi kaiserwetter en lage temperaturen. Men moet het er van nemen, want in de nieuwe week komt de westcirculatie weer opgang. Het wordt uiteindelijk zachter met dooi. Kortom nu eerst nog genieten van een perfect weekend.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×