Vanavond en komende nacht veel neerslag

Vanavond en komende nacht veel neerslag

Een lagedrukgebied trekt de komende 40 uur van west naar oost over Oostenrijk. Hierdoor verwachten we vooral later vandaag veel neerslag in de vorm van (onweers)buien. Voor de buien uit wordt het nog zomers warm. Vanaf zondag zorgt de komst van een hogedrukgebied voor mooier weer, medio komende week wordt het zelfs uitgesproken heet!

Vanmorgen trekken er al wolkenvelden over de westhelft van Oostenrijk. Uit deze bewolking kan al een lichte bui vallen, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het nog droog. Daarbij loopt de temperatuur snel op, rond het middaguur bereiken we in het westen het maximum al van 25 tot 28 graden. In het oosten schijnt de zon nog uitbundig en stijgt de temperatuur verder naar 29 tot 32 graden. Later vanmiddag ontstaan er stevige (onweers)buien in de westelijke deelstaten. Deze buien trekken geleidelijk naar het oosten en activeren verder waardoor er ook kans op hagel is en windstoten tot 90 km/u. Daarbij wordt ook veel neerslag verwacht.

Klik op de afbeelding om de animatie te laten lopen

Vanavond ‘klonteren’ de buien samen boven Tirol en Salzburg tot een gebied met langdurige plensregen. Uiteindelijk trekt dit gebied in de avond en nachturen door richting het oosten. Hierdoor verwachten we vanaf Tirol richting Oberösterreich veel neerslag. Ook elders in Oostenrijk verwachten we nog pittige buien, enkel in Vorarlberg is het droog. Tijdens de buien kan het ook nog tot onweer komen.


Morgenochtend vallen er nog een paar laatste buien langs de noordkant. In totaal is er in het eerder genoemde gebied 50 tot lokaal 100mm regen gevallen. Veel neerslag dus in relatief korte tijd. Het is daarom ook niet ondenkbaar dat er overlast ontstaat. Morgenmiddag is het op de meeste plaatsen droog met een mix van wolkenvelden en zon. De temperatuur ligt wel aan de lage kant, met een noordenwind komen we uit op ‘slechts’ 20 tot 24 graden.

Zondag volgt een prima zomerdag. Vrijwel overal blijft het droog en de temperatuur stijgt weer geleidelijk naar zomerse waarden tussen de 24 en 28 graden. Dit komt door de komst van een hogedrukgebied. Ook maandag is het warm zomerweer, regionaal kan de 30 graden weer bereikt worden. Maar in de loop van de dag kan wel een stevige onweersbui tot ontwikkeling komen.


Vanaf dinsdag draait de wind naar het zuiden, tropische hitte bereikt Oostenrijk. Vooral woensdag en donderdag zien we weer middagtemperaturen van meer dan 35 graden! Kortom zwembadweer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Chalet.nl grote banner 900-600

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×