Vanavond opnieuw flinke sneeuwval

Zurich gisteren (foto: Maarten Stam)

Vanavond opnieuw flinke sneeuwval

Dit koudere winterse aprilweer houdt voorlopig nog wel even aan in Oostenrijk. Het stromingspatroon zit op slot en de wind blijft uit de noordhoek komen. Vanavond volgt alweer een volgend buiensysteem, waarbij opnieuw flinke sneeuwval wordt verwacht.

Vanmorgen is het nog wel droog en vriendelijk weer. Af en toe schijnt de zon en de ochtend verloopt fris. Echter volgt alweer dikkere bewolking en vanmiddag volgen regenbuien in het westen. De sneeuwvalgrens ligt bij de eerste buien rond 1400 meter. Ook komt er in de bergen een stormachtige noordwestenwind te staan. Voor de buien uit wordt het maximaal 6 tot 13 graden.

Vanavond zakt de sneeuwvalgrens langzaam weg naar dalniveau en krijgen veel gebieden met sneeuwval te maken. Alleen Karinthië houdt het droog of droger. Ook tijdens de nacht blijft de sneeuwval aan zeker de noordkant aanhouden.

Morgenochtend is het tijdelijk wat droger, maar gedurende de middag volgen nieuwe buien. De sneeuwvalgrens pendelt daarbij tussen 1100 en 700 meter. Kortom in de bergen is het volop winter.

Ook tijdens de dagen daarna blijft het winters weer in Oostenrijk. Tenminste vanaf 1400 meter, daarboven blijft namelijk het kwik vaak onder nul. Warmer weer maakt pas aan het eind van deze maand weer een kans.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×