Vanavond gaat het opnieuw sneeuwen

Vanavond gaat het ook hier opnieuw sneeuwen

Vanavond gaat het opnieuw sneeuwen
Komende avond en nacht gaat het opnieuw sneeuwen in grote delen van Oostenrijk. Wel ligt de sneeuwgrens een stukje hoger dan afgelopen weekend, namelijk rond de 1500 meter. Maar voordat het zover is schijnt vandaag eerst nog de zon.

Vanmorgen schijnt eerst de zon nog flink. De zuidwestenwind jaagt een zwakke föhn aan waardoor de temperatuur deze ochtend nog snel oploopt. Vanmiddag zien we met veel zon temperaturen die stijgen naar 12 tot 17 graden langs de noordkant. Maar aan de zuidkant staat geen föhn en hier blijft de temperatuur wat achter. Later vanmiddag neemt de bewolking in Vorarlberg en West-Tirol op nadering van een storing toe.

Op een koufront gaat het vanavond en komende nacht opnieuw sneeuwen.

Vanavond raakt het bewolkt en in Vorarlberg en Tirol begint het opnieuw te sneeuwen vanaf 1500 meter. Later, vooral tijdens de nacht, begint het ook te sneeuwen in de andere deelstaten. Overal ligt de sneeuwgrens rond de 1500 meter, enkel in Karinthië ligt de sneeuwvalgrens enkele honderden meters hoger. Kortom goed nieuws voor de gletsjersgebieden.

Ook morgenochtend sneeuwt het eerst nog geruime tijd. Maar vanuit het westen naderen snel opklaringen en wordt het droog. Als het gestopt is met sneeuwen is er op de meeste plaatsen 5 tot 10, soms 15 centimeter bijgevallen. Dat zijn geen grote hoeveelheden maar nog altijd erg welkom voor oa de gletsjerskigebieden. De middag verloopt overal droog met een mix van wolkenvelden en zon. De meeste ruimte voor de zon vinden we in het westen. Met maar maximaal 8 tot 14 graden is het fris.

Vanaf vrijdag neemt een krachtig hogedrukgebied het over. Omdat het al half november is gaat dat voor een sterke inversie zorgen. Op 1500 meter is het veelal een graad of 10 maar in de (schaduwrijke) dalen blijft de temperatuur veelal rond of onder nul. Ook kan er hardnekkige mist ontstaan, maar wie de berg opgaat treft de zon. Ook blijft het de hele nieuwe week na het weekend zo goed als droog.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...