Vanavond opnieuw sneeuwval

Lieserbrücke Karinthië in de sneeuw

Vanavond opnieuw sneeuwval

Afgelopen avond en nacht is er aan de noordkant eindelijk weer verse sneeuw gevallen. Dat is goed nieuws voor de pistes want een verse laag sneeuw was meer dan welkom. Vanmorgen valt er nog een enkele sneeuwbui aan de noordkant maar al snel hebben de droge perioden de overhand. Vanmiddag kan ook af en toe de zon doorbreken, maar met een straffe noordenwind in de bergen is het vrij guur. Op 1500 meter vriest het vanmiddag 8 graden.

Aan het eind van de middag wordt de bewolking overal weer dikker en rond etenstijd zet opnieuw de sneeuwval in Vorarlberg in. Hier kan het even flink sneeuwen, uiteindelijk breidt in de loop van de avond de sneeuwval uit tot in de Zillertaler Alpen. Ondertussen nadert een buiengebied Salzburgerland waardoor het ook hier opnieuw in vooral de nacht gaat sneeuwen. Ondergeschoven kindje aan de noordkant blijf de regio van de Wilder-Kaiser richting Pinzgau. Onzeker is nog of hier ook serieuze sneeuw gaat vallen. Verder sneeuwt het overal wel even flink aan de noordkant.

Uiteindelijk kan er tot morgenochtend (samen met de sneeuw van vannacht) 70 tot 100cm vallen in Vorarlberg. Noem het hier maar een dump. Minder dumperig is het richting het Oosten. De eerder genoemde regio in het Tiroler Unterland vangt 20 tot 30cm. Verder oostwaarts lopen door stuweffecten de hoeveelheden rondom de Dachstein op naar 30 of 40cm. Opnieuw valt er maar weinig aan de zuidkant, maar hier ligt al genoeg.

Morgenmiddag breekt overal de zon door waarna een bitterkoude nacht volgt met op sommige plaatsen maar liefst 20 graden vorst.

Vrijdag en zaterdag zorgt een tussenhoog voor koud en zonnig weer in het westen. In de lagere oostelijke delen hangt hardnekkige bewolking waaruit het soms vlokt. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. Kleed je overigens dik in want op 1500 meter vriest het overdag 10 graden!

Na het weekend neemt de onzekerheid opnieuw toe. De kans op verse sneeuw stijgt weer iets, maar veel nuttigs kunnen we er nog niet over zeggen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht