Vanavond enkele stevige onweersbuien

Brixental Onweer

Vanavond enkele stevige onweersbuien

De nieuwe week start vandaag met veel zon en snel stijgende temperaturen. Nog voor het middaguur ligt de temperatuur op de meeste plaatsen boven de tropische 30 graden. Uiteindelijk zien we vanmiddag maximumtemperaturen van 33 tot 36 graden. Daarbij kan het regionaal zomaar eens 37 of 38 graden worden. Daarmee is het vandaag de warmste dag van de week. Wie het liever koeler opzoekt kan het beste naar 1500 meter gaan, daar ligt het kwik vanmiddag rond de 24 of 25 graden.

Klik op de afbeelding om de animatie te starten!

Aan het eind van de middag bollen grote stapelwolken op in het westen van Oostenrijk. Uiteindelijk groeien deze wolken door tot enkele stevige onweersbuien. Als eerste in Vorarlberg en vanavond ook in Tirol en het Salzburgerland. De andere deelstaten houden het nog tot middernacht droog. Deze stevige onweersbuien kunnen gepaard gaan met windstoten tot 100 km/u, hagel tot 2cm en veel neerslag in korte tijd. In de nacht trekken de stevige onweersbuien ook de andere deelstaten binnen. Regionaal kan er met gemak 20 tot 40 mm regen vallen wat voor lokale problemen kan zorgen.

Morgenochtend liggen de buien nog over grote delen van Oostenrijk. Wel is het onweer er op de meeste plaatsen uit en kunnen we vooral van flinke regenbuien spreken. De regenbuien trekken deze ochtend snel naar het zuidoosten weg en vanuit Duitsland klaart het steeds vaker op. De middag verloopt dan ook op veel plaatsen vriendelijk met een mix van zon en stapelwolken. Enkel in Karinthie kunnen er vanmiddag nog nieuwe buien tot ontwikkeling komen. Het wordt morgenmiddag maximaal 24 tot 27 graden, daarmee is het een tikkeltje frisser maar zeker niet koud.

Een nieuw hogedrukgebied ten noorden van de Alpen zorgt later deze week voor stabieler weer

Woensdag is het overal weer hoogzomers met vooral in de ochtend veel ruimte voor de zon. Tijdens de middag kunnen er wel enkele buien in Tirol of Salzburg ontstaan. Toch blijft het op de meeste plaatsen droog. Daarbij wordt het weer wat warmer en op enkele plekken stijgt de temperatuur naar de tropische 30 graden.

Ook donderdag blijven we niet van enkele stevige onweersbuien gespaard. Maar de week eindigt met veel zon en echt zwembadweer. Kortom op de enkele buien na is het hoogzomers en vaak erg warm.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Mesnerwirt Westendorf

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...