Vanavond weer kouder met sneeuwval!


Vanavond weer kouder met sneeuwval!

Momenteel heerst er ongewoon zacht weer in Oostenrijk. Gisteravond steeg het kwik aanzienlijk tot een opmerkelijke 17 graden in Rohrspitz aan de Bodensee. Desalniettemin is het absoluut geen fraai herfstweer aangezien er periodiek stevige regenval is en in de bergen een stormachtige westenwind waait. Gelukkig staat er een verandering op ons te wachten, koudere luchtsoort doet opnieuw zijn intrede. Vanavond wordt weer sneeuwval tot onder 2000 meter verwacht.

Vandaag strekt een neerslagband zich uit over Vorarlberg, via Außerfern richting het Kaisergebergte en de Dachstein regio. Eigenlijk over de gehele regio die grenst aan Duitsland. Zo valt op veel plaatsen 40 tot 80 millimeter neerslag. Hierdoor bestaat het risico op kleine overstromingen of wateroverlast. Richting de Alpenhoofdkam neemt de intensiteit van de neerslag geleidelijk af. Aan de zuidkant blijft het nagenoeg droog. De temperaturen in de dalen variëren vandaag van 7 tot 17 graden, terwijl het op 2000 meter hoogte een milde 5 graden is. Sneeuwval wordt pas verwacht vanaf 2500 meter hoogte.


Vanavond staat ons een actief koufront te wachten, waarbij de sneeuwvalgrens aanzienlijk zal dalen. In eerste instantie zal de sneeuw vallen tot een hoogte van 2000 meter, maar gedurende de nacht kan dit dalen tot 1500 meter. In de regio’s Vorarlberg en Tirol wordt op veel plaatsen een verse laag sneeuw van 5 tot 15 centimeter verwacht. Aan de zuidkant daarentegen zal de hoeveelheid neerslag aanzienlijk minder zijn.

Morgen is het wisselvallig novemberweer. Een noordwestenwind brengt verschillende losse buien met zich mee. Tussen deze buien door zijn er ook zonnige momenten. De temperaturen variëren van maximaal 5 tot 11 graden in de dalen. Op 2000 meter is het ongeveer -3 graden.

Donderdag zijn de buien verdwenen en profiteren we van een uitloper van een hogedrukgebied. In de ochtend kunnen mist en nevel voorkomen in de dalen, maar in de bergen schijnt de zon. Gedurende de dag zullen mist en nevel verdwijnen, waardoor de zon overal uitbundig zal schijnen. Halverwege de middag komen er echter hoge wolkenvelden vanuit het westen opzetten. Het is aangenaam voor november. Het wordt maximaal 9 tot 13 graden. Op 2000 meter ligt het kwik rond nul.

Vrijdag trekt een actieve storing langs Oostenrijk. Gedurende de dag volgen enkele sneeuwbuien. Daarbij zakt de sneeuwgrens naar 1500 tot 800 meter. Helaas is de exacte prognose voor vrijdag nog wat onzeker. Zo kunnen de buien snel doortrekken en weinig sneeuw achterlaten, maar er zijn ook berekeningen die een dik pak toelaten.

Tijdens het weekend draait de wind op hoogte naar het zuidwesten. Een hogedrukgebied komt aanzet. Hierdoor kunnen we genieten van rustig kaiserwetter, al kan het zaterdagochtend misschien nog tegenvallen. Kortom een perfect wintersportweekend staat voor de deur.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dit vind je ook FANtastisch...

×