Vanavond weer sneeuwbuien tot in de dalen!


Vanavond weer sneeuwbuien tot in de dalen!

Het grote dooi- en regenoffensief komt gelukkig ten einde. De schade kan opgemaakt worden en tot ieder verbazing is het in de meeste dalen keurig wit gebleven. Nu komt er bovenop het nog resterende sneeuwdek een vers laagje. Niet bijzonder veel, maar genoeg voor weer mooie foto’s en winterse beelden.

Vandaag krijgt de nordstau langzaam vorm en stroomt koudere lucht Oostenrijk binnen. Hierdoor daalt de sneeuwvalgrens overdag van 1100 naar 800 meter. Aan de gehele noordkant blijven diverse buien vallen en tijdens intensievere buien kan de sneeuwvalgrens zelfs al wat lager komen. Tegelijkertijd blijft het nagenoeg droog aan de zuidkant, typisch bij een nordstau.

Vanavond intensiveert de nordstau vanaf Innsbruck tot aan het Wienerwald. Daarbij zakt de sneeuwvalgrens geleidelijk terug tot in alle dalen. Eindelijk weer sneeuwbuien tot in de dorpen. Maar in Vorarlberg en aan de zuidkant blijft het vaker droog. Ook tijdens de nacht is met sneeuwval rekening te houden in het eerder genoemde gebied. Veelal valt 10 tot 20 centimeter in de staulagen, elders ietsjes minder.

Ook morgen blijven enkele sneeuwbuien vallen tussen Innsbruck en Linz. Daarbij is het ijzig koud met maxima amper boven nul, op 1500 meter is het -5 graden. Aan de zuidkant en in Voralberg breekt geregeld de zon door.

Het weekend verloopt daarentegen zonovergoten en stabiel. Een krachtig hogedrukgebied heeft het voor het zeggen. Wellicht voor 5 dagen oprij wordt het prachtig kaiserwetter, perfect skiweer dus. Aan het begin is het nog koud met strenge vorst, gaandeweg de periode wordt het in de bergen iets milder.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×