Later vanmiddag en vanavond zware onweersbuien

Grossglockner Hochalpenstrasse gisteren

Later vanmiddag en vanavond zware onweersbuien

Warme maar vochtige lucht heeft Oostenrijk vanuit het zuiden bereikt vanavond. Hierdoor schijnt niet enkel de zon meer maar trekken er ook soms dikkere wolkenvelden over. Ook wordt het vanmiddag drukkend warm en sluit de dag af met enkele stevige buien, regionaal gaan zelfs zware onweersbuien vallen!

Vanmorgen trekken eerst nog restanten van nachtelijke buien over, met name in Tirol en Salzburg zullen ze dit merken. Lokaal valt er ook een spatje regen uit de bewolking. Maar later deze ochtend lost de bewolking op en schijnt in heel Oostenrijk de zon enkele uren flink. Daarbij loopt de temperatuur flink op met vanmiddag temperaturen tussen de 25 en 31 graden. Omdat de luchtvochtigheid hoog is voelt het drukkend aan.

Vanaf de tweede middaghelft ontstaan zware onweersbuien in Vorarlberg en het westen van Tirol. Gedurende de namiddag en aan het begin van de avond trekken deze onweersbuien langzaam oostwaarts. Tijdens de zware onweersbuien is er kans op hagel en windstoten. De buien zijn te koppelen aan een koufront die komende nacht stationair komt te liggen over midden Oostenrijk.

Morgen ligt dit koufront stationair over Oostenrijk. Hierdoor is het bewolkt met regenbuien in het westen (Vorarlberg en Tirol) terwijl de zon nog schijnt in het zuiden (oa Steiermarken). De middagtemperatuur ligt uiteen van een frisse 15 graden in Bregenz tot 26 graden in Wenen.

Woensdag blijft deze tweedeling bestaan. Maar het is wel wat minder nat en vooral bewolkt, daarnaast doet de temperatuur in het westen nog een stapje terug. Hierdoor voelt het allemaal wat fris aan.


Vanaf donderdag knapt het weer overal op en breekt de zon vrijwel overal goed door. Tot zeker zaterdag blijft het zo goed als droog met temperaturen rond de norm voor eind mei.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×