Vanaf vandaag algeheel rookverbod in Oostenrijk

rookverbod

Vanaf vandaag algeheel rookverbod in Oostenrijk. De huidige wetgeving stamt uit 2009 hierin werd het roken op openbare plaatsen verboden, de wet was wel voorzien van een hoop uitzonderingen waaronder de Horeca.

Vanaf vandaag mag er niet meer gerookt worden in de Oostenrijkse Horeca, het verbod geldt ook voor de shisha’s. Denk je het rookverbod te omzeilen met een e-sigaret dan kom je van een koude kermis thuis, ook dit valt onder het rookverbod in de Horeca. Rook je toch dan zullen de boetes niet mals zijn.
rookverbod oostenrijk

Après-ski

Uiteraard geldt dit ook voor de après-ski een peuk opsteken is er vanaf dit wintersportseizoen niet meer bij. Boetes voor het negeren van het verbod kost je 100 euro dit kan oplopen tot 1000 euro,  voor horeca-eigenaren is de boete 2000 euro. Maar bij herhaling kan dit oplopen tot 10.000 euro.

Verbod

In eerste instantie zou een algeheel rookverbod op 1 januari 2018 ingaan, maar dat werd onder druk van de Vrijheidspartij van Oostenrijk (FPÖ) tegengehouden.Nu een jaar later is er toch een verbod. Eigenaren van een shisha bar zijn hier niet blij mee zoals te zien is in onderstaande video.

Mazen in de wet

Horeca eigenaren zijn niet blij met de algehele rookverbod, er werd naarstig gezocht naar de bekende mazen in de wet. Maar helaas voor hun heeft men dat niet kunnen vinden.

Bron: tt.com en ORF.at

Reclamelab

Werken in Oostenrijk banner

Banner CMP Groot 1200x600

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht