Vandaag buien, mooi weekend

Na de buien van vandaag volgt een mooi weekend in de berggebieden

Vandaag buien, mooi weekend
Het is vandaag een wisselvallige dag in Oostenrijk met buien en sneeuw vanaf 1500 meter. Maar voor de mooi weer liefhebbers is er ook goed nieuws. Na de buien van vandaag wordt het morgen en overmorgen vooral in de bergen mooi weer!

Vanmorgen overheerst in heel Oostenrijk de bewolking en uit de bewolking vallen enkele buien. Daarbij ligt gemiddeld over het land de sneeuwgrens rond de 1500 meter, maar direct aan de grens met Duitsland kan de sneeuwgrens zakken naar 1200 meter. In deze regio verwachten we vandaag ook de grootste accumulatie van neerslag en sneeuw. In de loop van de dag wordt het droger en vooral rondom de hoofdkam en in het zuiden kan de zon soms doorbreken. Met in de dalen maximaal 4 tot 8 graden is het aan kille kant.

Vanavond zijn er brede opklaringen en in de nacht gaat het op uitgebreide schaal vriezen. Ondertussen stroomt vochtige en koude lucht het Flachland binnen. Hier raakt het bewolkt en begint het aan het eind van de nacht te sneeuwen.

Morgen zien we grote verschillen tussen het westen en oosten. Vooral in de bergen volgt een mooi weekend met veel zon, maar in de dalen hangt ook nevel en lage bewolking. Richting het oosten is het bewolkter en uit de bewolking valt hier sneeuw. De sneeuwgrens zakt daarbij in deze regio tot in het dal! Maar wie in de bergen zit beleefd een mooi weekend met op de zaterdag al aardig wat zon. Het wordt maximaal 0 tot 5 graden, op 2000 meter vriest het enkele graden. Nog kouder is het op 3000 meter met -10 graden!

Zondag volgt mooi weer op meer plaatsen. Opnieuw kan lage bewolking, vooral langs de Duitse grens, roet in het eten gooien. Maar rondom de hoofdkam schijnt de zon uitbundig. Kortom een topdag om te gaan skieen. De temperatuur loopt op naar 0 tot 6 graden, op 2000 meter is het nog altijd onder nul.

Na het weekend sneeuw tot in de dalen?

Na het weekend blijft het wisselvallig maar koel weer. Ook kan het weleens tot de eerste serieuze sneeuw in de dalen komen. Natuurlijk volgen we dat!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...