Vandaag buien, zaterdag tropisch heet

Zaterdag moeten we de schaduw opzoeken

Vandaag buien, zaterdag tropisch heet

Het weerbeeld is vandaag nog niet optimaal in Oostenrijk, maar tijdelijk stabieler weer volgt. Echter wordt het dan wel tropisch heet.

Vanmorgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af, met name in Tirol komen buien voor. Gaandeweg de dag zullen op meer plaatsen buien, mogelijk met onweer, ontstaan. Tussendoor is ook ruimte voor de zon en bij weinig wind wordt het drukkend warm. Zo stijgen de maxima naar 25 tot 29 graden, tijdens en direct na buien is het koeler.

Vanavond is nog een laatste bui met onweer mogelijk, in de nacht wordt het droog. Naast opklaringen trekken ook wolkenvelden over. Daarnaast kan gemakkelijk mist ontstaan.

Morgenochtend is het droog met geregeld ruimte voor de zon. Maar in de bergen komen ook al snel stapelwolken tot ontwikkeling. Uiteindelijk zijn opnieuw enkele buien met onweer mogelijk. Ook nu is het pure willekeur waar de buien overtrekken, waarbij de verschillen per dal groot zullen zijn. Zo zijn er ook gebieden met de hele dag zon. Het wordt uitgesproken benauwd en de temperatuur varieert rond de tropische 30 graden.

Zaterdag volgt een opstoot met tropisch heet weer, de wind draait naar zuid en het blijft de hele dag droog. Wel trekken sluierwolken over. Het wordt maximaal 30 tot 35 graden.

De hitte is echter wel van korte duur, zondag draait de wind alweer naar het westen tot noordwesten. Hierdoor volgen buien en afkoeling. De kans op noodweer in Oostenrijk is vooralsnog klein. Echter ga je de grens over naar Duitsland, dan bestaat de kans op zwaar onweer wel.

Jeroen Elferink

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×