Vandaag komen de wolken, morgen de sneeuw?

Gisteren hebben we kunnen genieten van een hele zonnige dag, met geen wolkje aan de lucht. Helaas was het in de dalen behoorlijk warm. Jeroen sprak in deze livestream op Facebook van 20 graden in het Brixental. En dan loop je dus tussen de nog steeds behoorlijke hoeveelheid sneeuw in je T-shirt. Vandaag zal het ook nog warm blijven in de dalen, maar de temperatuur gaat dalen.

Allereerst het weer van vandaag. Over de ochtend is niet zo veel te melden: zon, geen wolken en een oplopende temperatuur. Rond de 2000 meter zal het 3 graden zijn, in de lage dalen zal de temperatuur oplopen tot maximaal 20 graden. Hoger gelegen dalen zullen het moeten doen met minimaal 16 graden. In de middag wordt het langzaam steeds meer bewolkt en zal de temperatuur wat zakken. Vannacht zal het serieuzer gaan afkoelen door het binnentrekkende koufront. Dit front kan weer een leuke verrassing voor maandag hebben.

Maandag

De temperatuur zal maandag namelijk beduidend lager zijn. De noordkant van de alpen zal te maken krijgen met neerslag in de vorm van regen in de dalen en sneeuw in de bergen. Gelukkig zal de sneeuwgrens in de loop van de dag gaan dalen tot 700 meter. Op 2000 meter zal het -5 zijn aan de noordkant van de alpen. De zuidkant zal te maken hebben met iets hogere temperaturen en wellicht een heel klein beetje sneeuw op de hoge bergen. Het zicht zal overigens vanwege de sneeuw en bewolking niet ideaal zijn. Daarom kan je maandag het beste maar pistes tussen de bomen opzoeken.

Rest van de week

In de nacht van maandag op dinsdag zal de sneeuwgrens verder dalen en kan het tot in het Inntal gaan sneeuwen. Dinsdag zal het ook blijven sneeuwen, met af en toe wat opklaringen. Woensdag zal de sneeuw stoppen, om vervolgens door zon te worden afgelost. Verwacht overigens geen gigantische hoeveelheden sneeuw. Voor veel skigebieden is het komende week de laatste week van het seizoen. Hopelijk wordt het een goede afsluiter.

Veel skiplezier,

Vervangweerman Roel

Pitztaler Gletsjer Topfoto

Zo was het gisteren op de Pitztaler Gletsjer…

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...