Vandaag een droomdag, woensdag nieuwe sneeuw

Vandaag een droomdag, woensdag nieuwe sneeuwval

hour15
Er is behoorlijk wat sneeuw gevallen de afgelopen dagen in Oostenrijk. Op veel plaatsen is er over het algemeen 20 tot 30 cm bij gevallen, lokaal zelfs meer. Gisteren rond 3 uur was dit het beeld in Westendorf. Zware sneeuwval en slechte zicht domineerde het beeld.

tcdc_16011812_16011712
Maar vandaag volgt een echte droomdag, zoals ze dat noemen Kaiserwetter. Het is op een laatste mistbank in de ochtend na, zo goed als wolkeloos. Dat wordt dus volop genieten vandaag ! De temperatuur ligt op alle hoogtes, ondanks zon, dik onder nul. Op 1500 meter hoogte is het fris met -8 graden.

tcdc_16011912_16011712
Morgen, de dinsdag, is het overal bewolkt. In de ochtend is de bewolking nog vriendelijk met zelfs ruimte voor een klein beetje zon, maar in de middag betrekt het volledig. Uit de bewolking kan het op de bergtoppen licht gaan sneeuwen, serieuze of meetbare hoeveelheden verwacht ik niet.

rsum_16012106_16011712 (1)
Woensdag is de Nordstau tijdelijk terug. Dat betekend opnieuw sneeuwval tot in alle dalen. Zoals het er nu naar uitziet blijven de hoeveelheden sneeuw ”bescheiden” met wat we gewend zijn, maar overal kan zeker 10cm vallen. Na woensdag volgen waarschijnlijk weer een paar zonnige dagen. Milde oceaanlucht blijft echter op afstand en het blijft koud genoeg. Maar veel verse sneeuwval lijkt voorlopig ook niet meer even te komen. We houden jullie op de hoogte !

Jeroen Elferink

PS en dit plaatje kregen we zojuist binnen van Toon Wouters….wie kent hem niet. Elke dag zo n beetje in de Karatbar (Westendorf) te zien en te horen ?

Westendorf

728x90-Bizztravel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...