Nazomer komt terug, vandaag enkele buien


Vandaag is het m.u.v. de meest westelijke en zuidelijke deelstaten koeler herfstweer. Er zijn vele wolkenvelden, waaruit van tijd tot tijd een bui valt. De temperatuur komt daarbij niet meer zo hoog uit als de afgelopen dagen. In de meeste dalen blijft het kwik steken rond of iets onder de 20 graden. Maar in Kärnten en Oost Tirol is het mede door de föhn nog warm met 23 tot 25 graden. Hier schijnt de zon ook nog geregeld. Ook in grote delen van Vorarlberg en Tirol is meest vriendelijk weer. Wel staat er veel wind en krijgt de zon het in de namiddag overal moeilijker. Uiteindelijk is in het oosten en zuiden onweer mogelijk.

Vanavond zijn er in Kärnten en Steiermark enkele onweersbuien actief. In het noorden van Tirol en Salzburg volgt vanuit Duitsland enige tijd regen. Hier kan de sneeuwgrens tijdelijk zakken naar 2200 meter. Op enkele bergtoppen kan dus een klein laagje verse sneeuw vallen (geen grote hoeveelheden). Elders is het droog en volgen er opklaringen.

Morgen wisselen zonnige momenten en wolkenvelden elkaar af. Het blijft overal droog. Nu is het ook in de andere deelstaten afgekoeld. Op de meeste plaatsen is het 15 tot 20 graden. De lagere waarden vooral in het oosten. Daarbij staat een kille noordwestenwind die in het donaudal vrij krachtig kan zijn.

Donderdag keert in het westen de nazomer terug met veel zon bij een graad of 18. Dat is nog vrij koel, maar omdat er weinig wind staat en de zon flink aanwezig is voelt het heerlijk. Vrijdag is de nazomer overal terug en gaan de temperaturen verder de lift in. Tijdens het weekend kan het alweer zomers warm worden.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht