Vandaag flinke sneeuwval!

Wat is er een regen vannacht gevallen. Vrijwel overal onder de 1000 meter is het helaas groen geworden. Dat is behoorlijk zuur maar verandering is onderweg! Vandaag gaat het nog tot in de meeste dalen eventjes flink sneeuwen.

Kaprun, 22 december

Overigens was het in de hogere delen gisteren al behoorlijk winters. Zoals hierboven in Kaprun. Hier vroor het gisteren al de hele dag en was er een aardige laag gevallen. Deze zal vandaag verder aangevuld worden.

Momenteel regent het overal flink door. Vanaf een metertje of 1500 valt de neerslag al in vaste vorm. En deze grens gaat deze ochtend nog heel snel zakken. Rond het middaguur ligt de sneeuwgrens in Tirol en het Salzburgerland rond de 1000 meter. Het sneeuwt hierboven dan flink door. Denk hierbij aan white-out scenario’s waarbij je je oriëntatie en diepte snel kwijt bent.

Uiteindelijk komt de sneeuwgrens in de namiddag tot in de laagste dalen te liggen. Helaas is het dan al wel droger want het front heeft Oostenrijk dan al verlaten.

In totaal kan er tot middernacht boven de 2000 meter 50 tot 100cm vallen. Tussen de 1000 en 2000 meter is dit 25 tot 50cm. En onder de 1000 meter langzaam afbouwend tot slechts een ondiep laagje. Dat belooft een sprookjesachtige kerstavond te worden.


Koude maar zonnige kerstdagen

Na de sneeuwval van vandaag volgen er rustige, koude en bovenal zonnige kerstdagen. Dit komt door de komst van een sterk hogedrukgebied.

Dit hogedrukgebied duwt alle storingen ten Noorden van Oostenrijk langs. Morgen hebben we nog wel te maken met veel restwolken. Maar 2e kerstdag is dat wel anders. Dan is het compleet strak blauw met veel zon en perfecte temperaturen (rond nul of net iets eronder).

En dit prachtige kaiserwetter houden we zeker tot en met zaterdag 29 december vast. Hierna zijn er weer eventuele openingen voor mogelijk nieuwe sneeuw. Maar helaas is dit nog erg onzeker. Dat gaan we volgen, voor nu geniet van de sneeuwval vandaag.

Jeroen Elferink

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht