Vandaag kaiserwetter, komende dagen rustig

Gistermiddag kwam de zon al fraai tevoorschijn in Brixen im Thale (foto: Ella Meijer)

De rust is wedergekeerd, tenminste in de atmosfeer. Want de komende tijd verwachten we even geen sneeuwdump’s meer. Daarbij is het vandaag prachtig kaiserwetter. Vooral deze ochtend kon wel eens de mooiste ochtend van het seizoen worden. Op de meeste plaatsen is het strakblauw en dat met pure verse sneeuw.

Vandaag is door de komst van een hogedrukgebied de zon er flink bij. Vooral deze ochtend is het super zonnig. Wel is de ochtend nog behoorlijk fris met in de meeste dalen nog strenge vorst. In de middag neemt helaas de hogere bewolking alweer toe waardoor de lucht soms wat melkachtig kan ogen. Maar de zon heeft er maar weinig moeite mee en blijft domineren in de hemel.

Na opnieuw een koude nacht volgt er nog een zonnige donderdagochtend. Op hoogte neemt de wind in kracht toe. Vooral in het alpenvoorland kan de wind soms flink uithalen. Hierdoor kunnen enkele bergbanen hun bedrijf sluiten. In de middag neemt de bewolking snel toe en aan het einde van de middag volgen er enkele sneeuwbuien. Onder de 600 meter kan het ook regenen.

Vrijdagochtend hebben we te maken met een zwakke nordstau. Ten noorden van de hoofdkam is het koud en zwaar bewolkt met af en toe zwakke sneeuwbuitjes. Hier is in totaal slechts 5 tot 10 centimeter gevallen. Richting het Zuiden sneeuwt het intensiever. Vooral rondom de Karawanken kan nog 30 tot 40 centimeter sneeuw vallen.

Het weekend verloopt erg rustig met vele wolkenvelden. Op 1500 meter vriest het tussen de 5 en 12 graden. Het weer heeft een wat kil karakter.

Spannender zijn de weerkaarten voor na het weekend. Want blijft het rustig weer met soms wat zon. Of komt er een volgende dump aan. Beide opties zijn mogelijk, sowieso wordt en blijft het aan de koude kant. Maar de vraag is wat een immens lagedrukgebied afkomstig van de oceaan gaat doen. Trekt dit systeem richting Zuid-Europa of Noord/centraal Europa? Bij het eerste scenario krijgt Oostenrijk te maken met transportkou. Maar dan is het wel droog en meest zonnig. De laatste optie brengt juist enorm veel sneeuw. Denk hierbij aan opnieuw een serie sneeuwdumpen. Maar of we daar opnieuw op zitten te wachten?

Geniet van deze prachtige woensdag!

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×