Vandaag een laatste sneeuwbui


Vandaag een laatste sneeuwbui

Ook vandaag is het weer koud, haast winters weer in Oostenrijk. Opnieuw vallen er vooral vanmiddag enkele sneeuwbuien. Wel stijgt de sneeuwgrens geleidelijk naar 700 tot 900 meter waardoor de lagere dalen ook met natte sneeuw en regen te maken krijgen. Tussendoor schijnt de zon en op 1500 meter vriest het gemiddeld een graad of 6 midden op de dag. Voor de zoveelste dag oprij lijkt het eerder winter in Oostenrijk dan lente. Gaat dit de komende dagen nog veranderen?


Morgen zijn we in ieder geval verlost van de ellendige sneeuwbuien. Een sterk hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt voor stabilisering van de atmosfeer tot in Oostenrijk. Wel zijn er wolkenvelden en met een stroming uit het noordoosten is het halverwege april nog altijd aan de kille kant. De vorstgrens trekt zich terug naar 1400 meter.

Ook zaterdag is het rustig weer, maar de bewolking neemt geleidelijk toe. Dagelijkse ontstaan ook stapelwolken en rondom de hoofdkam kunnen deze uitgroeien tot lokale buitjes. Opnieuw ligt de vorstgrens rond de 1400 meter, de sneeuwgrens ligt bij 1200 meter. In het Inntal maar ook het oostelijke laagland kan het 12 of 13 graden worden. Nog altijd 5 graden onder de norm voor medio april!


Voor de lange termijn is er verder ook nog niet echt goed nieuws. Het blijft behelpen met veel bewolking, regelmatig buien en een sneeuwgrens die pendelt tussen de 800 en 1300 meter. Kortom in de bergen blijft het winter, in de dalen eerder herfstig. De natuur gaat een forse achterstand tegemoet dit jaar…

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht