Ook vandaag lange tijd regenachtig

Ook vandaag is het lange tijd flink regenachtig in Oostenrijk

Ook vandaag lange tijd regenachtig

Het wil maar niet stabiel weer worden deze lente. Ook vandaag is het net als gisteren lange tijd flink regenachtig. Een storing (regengebied) ligt min of meer stil boven Oostenrijk. Daarbij valt deze ochtend zelfs boven de 1400 tot 1700 meter zelfs sneeuw. Maar we hebben ook goed nieuws, de komende dagen is het vaker droog en ook warmer.

Vanmorgen is het overal bewolkt en in een groot deel van Oostenrijk regent het onverminderd hard door. Met name in Karinthië en het Salzburgerland kan het flink doorregenen of in de bergen sneeuwen. Tijdens zware neerslag is ook kans op onweer. Vanmiddag wordt het geleidelijk iets droger in Tirol en Vorarlberg. Mogelijk breekt hier zelfs lokaal de zon nog even kort door. Tegelijkertijd intensiveert de regen en sneeuw boven Karinthië, en trekt het gebied richting Stiermarken. Vrijwel overal in de dalen ligt het kwik rond of ruim onder de 10 graden.

Veel sneeuw in de bergen vandaag en vanavond

Vanavond blijft de storing over Oostenrijk liggen. Maar het neerslaggebied wordt minder en minder actief. Droger perioden krijgen de overhand. Komende nacht is het gedaan met het regenachtig weer.

Morgenochtend is het op een zeer lokale bui na droog in heel Oostenrijk. Tijdens de ochtend hangen veel restwolken en mist op de bergen. Deze lage restwolken trekken in de loop van de dag op en vormen in de middag nog een paar regenbuien. Maar het blijft op veruit de meeste plaatsen droog. Het kan tijdens de middag weer opwarmen naar 15 tot 19 graden.

Zaterdag brengt een vriendelijke ochtend met aardig wat ruimte voor de zon. Tijdens de middag ontstaan enkele buien, mogelijk met onweer. Het kan weer 20 graden worden. Ook zondag houden we dit weerbeeld, vanaf maandag wordt het waarschijnlijk weer enkele dagen slechter weer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...