Vandaag lente, morgen regenachtig


Vandaag lente, morgen regenachtig

Ook vandaag zorgen de zon en zuidwestelijke toevoer voor lenteachtige toestanden in Oostenrijk. Hoewel de skipistes slecht zullen zijn, is het nog even genieten van de lentezon. Morgen is het namelijk regenachtig tot hoog op de berg.

Vandaag start de dag op veel plaatsen zonnig, al komt in het westen ook dikkere hoge bewolking voor. In de loop van de dag neemt deze bewolking langzaam toe richting het oosten. Maar toch is het lange tijd prachtig lenteweer. Daarbij is het erg warm voor de tijd van het jaar, de temperatuur stijgt op 1500 meter naar 10 graden en in de dalen kan het 15 tot 19 graden worden. Kortom het is weer vroeg skiën, tijdens de middag zullen diverse skipistes ´kapot´ zijn.


Vanavond en komende nacht raakt het overal bewolkt. Tegen de ochtend volgt in Tirol en het Salzburgerland regen.


Morgen is het regenachtig en bewolkt in vrijwel heel Oostenrijk. Enkel in Karinthië en Stiermarken blijft het zo goed als droog. Helaas ligt de sneeuwvalgrens bijzonder hoog voor februari, sneeuwvlokken vallen namelijk pas vanaf 2100 meter. Hierdoor valt eigenlijk alleen maar op de aller hoogste toppen of gletsjergebieden een beetje sneeuw. In sommige lagere gebieden is het zelfs volledig regen tot de top. Het wordt ondanks regen maximaal 10 tot 15 graden in de dalen.

Zondag verloopt een stuk vriendelijker met een mix van wolkenvelden en zon. Het blijft zacht, op 1500 meter dooit het nog altijd enkele graden. De vorstgrens ligt rond 2300 meter en in de dalen stijgt de temperatuur naar 8 tot 14 graden.

Maandag volgt kouder weer, of nou ja kouder, opnieuw volgt bewolking en regen. Maar dit keer daalt de sneeuwvalgrens naar 1500 en later zelfs 1200 meter. Ook op de bergen in de lagere skigebieden valt weer wat sneeuw, maar in de dalen blijft het groen. Het wordt in de dalen maximaal 5 tot 13 graden.

Vanaf dinsdag neemt een hogedrukgebied het roer voor enkele dagen over. Stabiel en zonnig weer komt aanzet. Eerst blijft het nog ´frisser´ bij een vorstgrens rond 1600 meter, later volgen opnieuw lentetemperaturen. Kortom de winter wil maar niet echt terug komen.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...