Vandaag tijdelijk meer bewolking


De hele week staat in teken van prachtig kaiserwetter, maar vandaag hebben we tijdelijk meer bewolking. Deze bewolking is afkomstig van een schampend frontensysteem. Het frontensysteem is niet meer actief maar de bewolking zit er nog wel op.


De dikste bewolking ligt vooral rondom de hoofdkam. Hier kan de zon het vandaag van tijd tot tijd moeilijk hebben. Verder van de hoofdkam af zal de zon tussen de hoge en middelbare wolkenvelden nog af en toe goed zichtbaar zijn. De beste papieren zijn vandaag voor Karinthie en het zuiden van Stiermarken. Hier zal de zon het langst schijnen. Daarbij is het aan de milde kant met in de dalen 3 tot 9 graden dooi. Koeler is het in de inneralpine dalen waar een sterke inversie aanwezig is. De vorstgrens ligt vanmiddag wel lager dan de voorgaande dagen, ongeveer rond de 1700 meter.


Morgen keert het zonnige weer overal terug. De wolkenvelden zijn verdwenen en de ochtend start fris. In de dalen kan het zomaar eens 4 tot 9 graden vriezen. De middag brengt mooi kaiserwetter met slechts her en der een sluierwolk. Dikke bewolking vinden we enkel in het Flachland, hier ligt namelijk nevel en hochnebel. Maar in de bergen is het genieten. De vorstgrens stijgt overdag naar de 2000 meter, daarmee is de middag een tikkeltje warmer.


Ook de rest van de week verloopt droomachtig. Al is verse sneeuw in de lagere gebieden wel gewenst. Dagelijks zal de zon van opkomst tot ondergang schijnen. Slechts af en toe drijven vanuit Italie of Zwitserland wat sluierwolken over. Dikke of effectieve bewolking wordt niet verwacht. Daarbij stijgt de vorstgrens van 2000 naar 2400 meter. Waar de week wel wat tegenvalt is in het lagere Flachland. Zo heeft de hoofdstad Wenen de hele week dikke mist en nevel.

Pas aankomend weekend zou het weer eventueel kunnen veranderen. Maar momenteel zien we op de weerkaarten geen serieuze sneeuw- of kousignalen.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht