Vandaag en morgen lenteachtig

De komende dagen is het zonnig en lenteachtig warm

Vandaag en morgen lenteachtig
Het is zowel vandaag als morgen is het volop zonnig en lenteachtig in Oostenrijk. De temperatuur ligt hoog en de lucht blijft strakblauw. Maar aan al het moois komt ook een eind, vanaf vrijdag krijgen we met heel ander weer te maken…

Vanmorgen schijnt de zon volop en stijgt de temperatuur ook snel. Hoewel het in de dalen tijdens de ochtend nog vriest, ligt de nulgradengrens rond de 3000 meter. Gedurende de dag stijgt de temperatuur naar 10 tot 15 graden in de dalen, op 1500 meter wordt het 8 of 9 graden. Kortom lenteachtig weer. Komende avond en nacht is het helder en blijft in de bergen boven nul. Maar in de dalen vriest het nog enkele graden.


Ook morgen schijnt de zon van opkomst tot ondergang ongehinderd. Na een frisse start in de dalen warmt het weer snel op. Zo wordt het tijdens de middag op veel plaatsen 11 tot 17 graden.

Donderdag is het ook nog altijd lenteachtig en vrij zonnig. Vooral de ochtend verloopt zonnig. Maar een weersverandering is onderweg naar Oostenrijk. Zo trekken er ook velden met sluierbewolking over tijdens de middag. Het is nog altijd warm met middag temperaturen tussen de 9 en 16 graden.

Vrijdag is het gedaan met prachtige voorjaarsweer. Een stormdepressies scheert langs Oostenrijk en vrijdag ligt Oostenrijk in een warmtefront sector. Het is stormachtig op de bergen waarbij het geregeld bewolkt is. Tegen de avond volgt regen of sneeuw vanaf 2100 meter.

Zaterdag volgt een koufront, maar de sneeuwgrens komt niet onder de 1300 meter uit. Verder is de exacte prognose nog wat onzeker. Mogelijk blijft het stormachtig. Ook na zaterdag blijven storingen Oostenrijk nog geruime tijd aandoen. Tot een nieuw kou-uitbraak met sneeuw tot in de dalen lijkt het vooralsnog niet te komen. Hierdoor zullen veel dalen tijdens het begin van de voorjaarsvakantie groen zijn.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...