Vandaag en morgen lentetemperaturen

Einde winterseizoen Saalbach 5 april

Saalbach 5 april © Marlieke

Vandaag en morgen lentetemperaturen
Vandaag schijnt de zon flink en zijn de temperaturen aan de hoge kant. We kunnen genieten van lentetemperaturen. Deze ochtend lost eventuele mist of nevel snel op en de zon schijnt vrijwel ongehinderd. In de loop van de middag trekken wel enkele sluierwolken over, ook kan de bewolking aan de zuidkant wat dikker worden. Met een soms wat fohnig windje stijgt de temperatuur naar 16 tot 21 graden.


Morgen weinig verandering in de temperatuur met in de middag opnieuw 16 tot 21 graden. Alleen hebben we te maken met een tweedeling, aan de zuidkant neemt de bewolking snel toe. Uiteindelijk volgt vanuit Italie regen en zakt de temperatuur geleidelijk naar een graad of 13. Aan de noordkant blijft het juist lange tijd mooi weer met een sterk aantrekkende fohn. Op hoogte neemt de sluierbewolking wel toe en aan het eind van de dag schijnt de zon nog maar waterig. Het is daarbij dus mild met temperaturen die gemakkelijk de 20 graden of meer aantikken.


Maandag is het aan de zuid en noordkant van de Alpen slecht weer met regen en sneeuw vanaf 1000 meter. Alleen in het noordoosten is het nog prachtig weer met hoge temperaturen. Uiteindelijk volgt hier in de namiddag en avond ook koelere lucht met neerslag. Dinsdag is het overal koel met regen en sneeuw. De sneeuw kan nog een keer vallen tot dalniveau maar grote hoeveelheden worden niet verwacht. Vanaf woensdag hersteld het weer geleidelijk, het blijft dus bij een winterse speldenprik.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×